Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Ráérne Zsótér István helyettesítésére

Nem tudja Szabó József, hogy a mindszenti polgármester miért nem szeretné őt alpolgármesternek. A többség által támogatott jelölt szerint szó sincs személyes ellentétről, de a politikának sincs köze ehhez. Zsótér polgármester túl elfoglaltnak tartja a vállalkozót a helyettesi poszt betöltéséhez. Szabó állítja: meg tudna birkózni a feladattal.
Alpolgármester-jelölt. Szabó József továbbra is csak képviselőként vesz részt a testület munkájában Fotó: Tésik Attila
Fogalma sincs arról a mindszenti Szabó Józsefnek, mi az oka annak, hogy a kisváros polgármestere Zsótér István nem támogatja alpolgármesterségét. A térinformatikai céget vezető helybeli vállalkozó szerint annyi biztos, nem személyes ellentétről van szó. A mindszenti képviselők immár kétszer próbáltak alpolgármestert választani, eredménytelenül. Zsótér először Kecskeméti Jánost, egykori elődjét, majd Gyenes Jánost – az elmúlt négy évben volt alpolgármestert –, jelölte a posztra, ám a képviselők többségétől egyikük sem kapott bizalmat.

Szabó József jelöltsége már az első voksoláson is napirenden volt. Csak éppen nem a polgármester, hanem a jobboldal, és néhány független képviselő szerette volna a városvezető helyetteseként látni. Ezek a városatyák a két sikertelen voksolás után is kitartanak a mindszenti vállalkozó jelölése mellett. Zsótér szerint Szabó József – aki informatikai és területfejlesztési tanácsnok – és vállalkozó, azért nem megfelelő alpolgármesternek, mert rendkívül elfoglalt.

A vállalkozó viszont azt mondja, össze tudja egyeztetni a feladatait. Megjegyezte: az alpolgármesteri munkájában számítana képviselőtársaira is. A városvezető helyetteseként szívesen foglalkozna a beruházásokkal, így például a szennyvízcsatornázással.

Szabót egyáltalán nem bántja ez a huzavona, azaz, hogy a polgármester nem akarja a helyettesének. Már csak azért sem foglalkozik ezzel, mert a képviselők többsége viszont őt szeretné látni az alpolgármesteri székben. Arra a kérdésre, hogy esetleg a fideszes támogatás miatt nem kívánatos a jelöltsége, elmondta: bár jobboldali érzelmű, egyik pártnak sem tagja. Szerinte a politikának nincs köze mindehhez.

– A polgármester a tizenhárom képviselő közül kettőt már jelölt, tizenegyet jelölhet még alpolgármesternek, így akár jövő októberre be is tölthetem a tisztséget – jegyezte meg végezetül tréfásan Szabó József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Galambpiszok a belvárosban

Vásárhelyen a Kossuth téri műemléképületekről az Andrássy utcára költöztek a galambok, ahol nem… Tovább olvasom