Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Reggeli araszolás a Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Szegedről, és a KRESZ-t betartva 14 perc alatt értünk Vásárhelyre. A várost viszont tíz perc alatt sikerült átszelnünk a reggeli csúcsban.
Péntek reggel hét órakor kocsival indultunk A legtöbbet, két és fél percet a bagolyvári kereszteződésben várakoztunk. Itt csak a második zöldnél sikerült átmennünk, a várakozó kocsisor egészen a nagyáruházak körforgalmáig ért.

Azt teszteltük, vajon pénteken reggel nyolc óra körül mekkora járműforgalom halad Vásárhely két nagy főútján, illetve mennyi idő alatt lehet átjutni a város egyik végéből a másikba. Kocsiba ültünk – stopperórával mérve a menetidőt –, előbb a laktanyától elmentünk a 47-es főút Kaszap utcai elkerülőjén egészen a főút városból kivezető szakaszáig, vagyis a Vásárhely végét jelző tábláig. Ezt követően áthajtottunk a szentesi útra, s a 45-ös főút városi szakaszán a Szántó Kovács János utcát, a Kossuth teret és az Ady Endre utcát érintve a laktanyánál hagytuk el Vásárhelyt. Mindkét esetben szigorúan betartottuk a sebességhatárokat.

A péntek reggeli csúcsban nem egyszerű rákanyarodni a 47-es főútra a vásárhelyi Szent István térnél. Fotó: Tésik Attila
A péntek reggeli csúcsban nem egyszerű rákanyarodni a 47-es főútra a vásárhelyi Szent István térnél. Fotó: Tésik Attila

A 47-es városi szakaszát tesztelve a laktanyától majd két perc alatt jutottunk el az elkerülőn a nagyáruházak körforgalmáig. Itt azonban meg kellett állnunk, mert idáig ért a bagolyvári kereszteződésen áthaladni kívánó kocsik sora. Megszámoltuk: tizenkettő jármű várakozott előttünk és három mögöttünk. A stopper szerint majd két és fél perc alatt értünk át úgy, hogy egy zöld jelzés ki is maradt, mivel nagy volt a sor.
A Kálvin téri csomóponthoz egy és fél perc alatt értünk. Ezen egy perc alatt sikerült is átkelnünk, pedig a miénkkel együtt tizenhat autó pöfögött a pirosnál. A várostábláig kényelmesen haladhattunk, az ötvenes tempónkat semmi sem akadályozta: újabb három perc alatt kinn is voltunk a városból. Összeadva tíz másodperc híján tíz perc alatt szeltük át ezen a vonalon Vásárhelyt. Megjegyzendő, hogy ugyancsak valamennyi közlekedési szabályt betartva a Szeged és Vásárhely közötti 22 kilométeres távot reggel hétkor a megyeszékhelyről indulva 14 perc alatt tettük meg.

Kíváncsiak voltunk a Szentes felől, vagyis a 45-ösön érkezők áthaladási idejére is. Itt szerencsénk volt, mert egyedül a Szántó Kovács János és a Teleki utca kereszteződésénél kaptunk piros lámpát, de az első helyen állva a zöldnél azonnal mehettünk is tovább. A többi rendőrlámpa szabad utat mutatott. A Kossuth téren még a gyalogosokat is elengedtük, az Ady Endre utca végénél pedig nem jött vonat, így simán áthajthattunk a vasúti átjárón. Hét és fél perc alatt a laktanyánál voltunk.

146-tal a 47-esen

A 47-es főúton, Hódmezővásárhely határában, ahol maximum kilencvennel lehetne menni, csak magyar gyorshajtókkal találkoztunk. Száztizenhárom, száznegyvenhat, száztizenhárom, száztizenhárom, száztizenhat, százharminchat: fél óra alatt sorrendben ennyivel hajtottak el a rendőrautó mellett a szabálytalankodók. A sofőrök pénztárcája egyenként 30-40 ezer forinttal lesz majd könnyebb. A leggyorsabban száguldó, fekete hondásnak azonban ennél is többe kerül a száguldás: a 146 kilométer/órás sebességnek ezen az útszakaszon hatvanezer forint bírság lesz a „jutalma".

Olvasóink írták

 • 6. dugóhúzó 2008. május 15. 20:08
  „Milyen falusi dugó ez?! 7és fél perc az egész város? Ez most vicc? Költözzetek ide pestre, garantálom, imádni fogjátok a kisvárosi "dugótokat"!!!! 7és fél perc alatt van, hogy meg se tudok mozdulni! 1 centit se! Ti miről beszéltek??? Nagyon el vagytok magatoktól...”
 • 5. strangerrr 2008. május 13. 09:32
  „A tehermentesítő út a vasúttal párhuzamosan menne ("a város közepén"), de mivel csatlakozása nemigen lesz, így lehet majd rajta haladnia annak aki valóban el akarja kerülni Vásárhelyet. Ráadásul így jóval rövidebb is lesz, mintha ha a teljes várost elkerülné.”
 • 4. Helyileg 2008. május 11. 18:04
  „Mi az, hogy "a" Vásárhelyen? Bár a fene tudja, lehet, hogy így jó a cím, a cikk értelmét viszont így sem vágom, egy akkora városban, mint "a" Vásárhely, reggeli csúcsban lehet araszolni, melyik városban nem? De talán a városvezetés elintézhetné, hogy négysávos városi útjaink legyenek...”
 • 3. totya66 2008. május 10. 19:57
  „Ezért jó ha az elkerülő utat a város közepére tervezik, éljen az értelmes forgalomszervezés!”
 • 2. döde 2008. május 10. 19:16
  „És Szegeden mennyi idő alatt araszoltatok végig?
  10 másodperc alatt?”
 • 1. GYALOGKAKUKK 2008. május 10. 10:29
  „Szegedről Orosháza felé: a laktanyánál át a vasúton az Adyn, majd Szentes fele a DrRapcsákon, majd jobbra Máriavaléria utcán, majd Zrínyi utcán fel a piacig. Így ki lehet kerülni az összes lámpát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőnap a vásárhelyi Kossuth téren

Hódmezővásárhely - Színes és változatos programokkal várják – az Országos Mentőszolgálat… Tovább olvasom