Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Rémálmok gyötrik Gréta édesanyját

Hódmezővásárhely - Visszatérő rémálom és lelkifurdalás gyötri azt a vásárhelyi fiatalasszonyt, aki 2,5 éves kislányával együtt szenvedett súlyos balesetet egy hónapja. Kovács Izabella nem tudja feldolgozni, hogy ő a felelős a történtekért, s abban bízik, gyermekük, Gréta hamarosan felépül.
– Nem tudom, valaha fel tudom-e dolgozni magamban, hogy én vagyok a felelős azért, ami történt – mondta Kovács Izabella, aki kocsijával február 16-án reggel frontálisan ütközött Vásárhely határában egy másik autóval. A balesetben mindenki súlyos sérüléseket szenvedett. A fiatalasszony mellett ülő 2,5 éves Grétát a véletlenül arra járó vásárhelyi Lévai Ferenc lélegeztette a mentők kiérkezéséig, s azóta is a szegedi klinikán ápolják. Izabellát, akinek 6 bordája eltört, légmellet kapott, s megsérült a lába, a napokban engedték haza az orvosok. Három hónap múlva derül ki, vár-e rá újabb műtét.

– Nem emlékszem a balesetre, csak arra, hogy a kocsi a szántóföldön áll, és emberek jönnek oda, kérdezik, mit tudnak segíteni. Én azonnal Grétire gondoltam, szólongattam, de hiába, nem válaszolt, úgy látszott: elájult. Aztán arra emlékszem, hogy a mentősök tartották bennem a lelket, majd elaludtam. Amikor felébredtem, először azt kérdeztem, mi van a kislányommal, utána pedig hogy mi van a másik kocsi sofőrjével.

Izabella csak mankóval vagy járókerettel tud mozogni, akkor is férje, Krisztián segítségével. Fotó: Tésik Attila
Izabella csak mankóval vagy járókerettel tud mozogni, akkor is férje, Krisztián segítségével.
Fotó: Tésik Attila

Mint megírtuk, a vétlen sofőr is súlyosan megsérült, s csak később derül ki, tud-e majd valaha rendesen járni. A fiatalasszonyt éjszakánként a nyugtatók ellenére is rémálmok gyötrik: újra és újra átéli a karambolt, de mindig máshogy, ezért keveredik benne a valóság az álmokkal. Az orvosok azt mondták neki: sokkot kapott.

– Sokszor előttem van, hogy forog a kormány a kezemben, de nem tudom megtartani a kocsit, nem arra megy, amerre én akarom.

Gréti még az intenzíven

Továbbra is a szegedi klinika intenzív osztályán fekszik Gréti, akinek az ütközéskor meghúzódott és megduzzadt a gerincvelője. A lappadás sokáig tart. A kislány sok mindenre reagál már, de a csövek miatt nem tud beszélni.

A fiatalasszony és férje mindennap bemegy kislányukhoz a szegedi klinikára. Hisznek abban, hogy Gréti meggyógyul, ha korábban nem, akkor augusztusra, a harmadik születésnapjára hazavihetik.

– Amikor nála vagyunk, Gréti szívverése felgyorsul, látjuk a monitoron. Mindenfélét mondok neki, úgy beszélek hozzá, mintha nem lenne beteg. Mesélünk neki a családról, hogy hiányzik mindenkinek, hogy hamarosan hazamegyünk, s játszunk, homokozunk majd. Ilyenkor a szemével valósággal simogat bennünket, s örömében sír – tette hozzá elérzékenyülve a kislány édesanyja.

Olvasóink írták

 • 17. StatusQuo 2009. március 18. 10:11
  „Mielőbbi gyógyulást az érintetteknek!A hozzászólásokat olvasva talán egy lényeges dolog elkerülte a figyelmet hogy Izabella lelkiismeretfurdalást érez.Na ez a nagy ár nem a jogsi!”
 • 16. cipész 2009. március 16. 16:27
  „Sziasztok!
  Nem szoktam az olyan emberekkel még szóba állni sem akik be nyalizók, teszik a szépet,xybeszólók, mit segítenétek a vétlen embernek? Ennyi sajnáljuk.Tudtok.
  Nem mindig volt biztonsági öv és mégis tudtak a gyerekre ügyelni, mint Pl nekem is volt anno kocsim hordtam a fiam, de soha nem volt hál istennek semmi baj. nem nyugati autó, csak Zsiguli.Tehát ennyit akartam írni.”
 • 15. AN 2009. március 16. 12:37
  „Ez nem tévedés.
  Itt az anyuka nem tartott be szabályokat (nem csak egyet).
  De ezt már leírtam régebben, nem tépem a számat, viszont akkor is azt mondom, aki a közúton közlekedik, annak kutya kötelessége betartani a közl. szabályokat, mert nem csak a saját életét kockáztatja.
  Mindenkinek jobbulást kívánok, de remélem a fiatalasszony jogsiját bevonják vagy két évre, hogy legyen ideje gondolkodni a felelősségről.”
 • 14. baja2005 2009. március 16. 12:01
  „cipész, tarts ki.
  Az utakon nem lehet tévedni.
  Ha tévedsz, akkor BŰNÖS vagy. Ennyi!”
 • 13. kobold 2009. március 16. 10:47
  „jobbulást kívánok a kicsinek az anyukának is. azt hiszem ,hogy egy -két kivétellel minden hozzászólót
  egy kis érzelgős dumával lelehet venni a lábáról. szerencsétlen vétlen sofőrt fogjátok hibáztatni egy két ilyen
  érzelmi kitörés után. minden bizonnyal megviselte az anyukát a dolog, főleg hogy a kislánya is súlyosan meg sérült . de ki kérdezte meg , hogy az a vétlen sofőr mit érez? szerencsétlen lehet hogy többet járni sem tud,de ezt mindenki elintézi egy vállrándítással. pedig , ha valakit sajnálni kellene az ő, nem pedig a balesetet okozó
  vétkes sofőrt.”
 • 12. trixi11 2009. március 16. 09:48
  „cipész
  Egy dolgot azért elfelejtesz! Azt, hogy bármilyen terhelő dolgot írsz itt le, attól a tényeken sajnos már senki nem tud változtatni!”
 • 11. cipész 2009. március 16. 08:49
  „Igazatok van semmi közöm hozzá, különösen nem is érdekel.Nem foglalkozom veletek, hisz ti sem jól látjátok a dolgokat, oké odáig, hogy sajnáljuk őket, de akkor mi van ha a vétlen ember ott marad és annak a családjával ki foglalkozik a megélhetésével a továbbiakba?
  Vagy ti összeadogatjátok?
  Én nem vagyok anyagias, mindig adakozok gyerekek étkeztetéséhez egészségügyi alapítványokhoz, a rokkant nyugdíjamból ami 52000Ft. Hello”
 • 10. trixi11 2009. március 15. 21:05
  „blablabla
  Ne foglalkozz velük! Ők itt a tévedhetetlen szentek!”
 • 9. blablabla 2009. március 15. 18:02
  „Pfúj.. undorítóak vagytok. Tisztelet a kivételnek. misty.cum, aranka.
  Szerintem ez bárkivel előfordulhat, aki autóban ül!! Ezt nem tudhatod előre, lehet te vagy a következő,akivel ez megtörténhet.Cipész tényleg anyagias.Ez durva, hogy egyesek másra sem tudnak gondolni, csak a pénzre.:(((
  Őszintén remélem,hogy a pici meggyógyul, és a családnak is kívánok sok erőt,ahhoz, hogy feldolgozzák a történteket.Jobbulást kívánok a vétlen sofőrnek is.”
 • 8. Én2 2009. március 15. 12:21
  „Nem az a nagy gond, hogy magába kárt csinált hanem a vétlen autóst tönkretette, aki nem tehet semmiről.”
 • 7. csutka 2009. március 14. 20:10
  „Mielőbbi gyógyulást a pici angyalkának és az Édesanyának is .
  És a vétlen autósnak is.Ne bántsuk szegény Anyukát elég baja van neki.
  sajnos ezt már nem lehet megnemtőrténné tenni.”
 • 6. efje 2009. március 14. 19:57
  „Amerikában szokás a suliba hívni olyan személyt aki személyesen érintett valamiben ami segítheti a tanulok életét a későbbiekben. Osztályfőnöki órára kellene a hölgynek bemennie valamelyik suliba, hogy felhívja a figyelmet a balesetveszélyre. Szerintem sokan tanulnának az esetből a fiatalok közül. Keresse meg egy iskolaigazgató vagy egy osztályfőnök vagy menjen be egy iskolába és próbáljon beszélni!”
 • 5. trixi11 2009. március 14. 17:47
  „cipész
  Nem vagy Te kicsit túlontúl is anyagias? :-(”
 • 4. aranka2 2009. március 14. 17:41
  „Johnson, meg cipész, miért firkáltok hülyeségeket?
  Meg mi közötök van hozzá?
  Az az asszony mérhetetlenül súlyosan bűnhődik egy pillanatnyi figyelmetlenségért, egy rossz, téves mozdulatért. EZ nem elég? Ti még sohasem hagytatok ki egy másodpercre?”
 • 3. misty.cum 2009. március 14. 16:49
  „Nagyon kár egy oldalról szemlélni a dolgokat. Semmit sem lehet tudni a tényekről, és máris ítélkeztek. Azt sem kell senkinek elfelejteni, hogy holnap esetleg pont rá kerül a sor hasonló helyzetben. Tiszta szívből kívánok gyógyulást az összes sérültnek, előítélet nélkül.”
 • 2. cipész 2009. március 14. 16:41
  „Én is nagyon remélem, hogy nincs már jogsija, soha nem adnám vissza.A gyereke életét veszélyeztette, a ki őmiatta sérült meg, kimarad a kereseti lehetőségből. Ilyenkor ki fizeti a kimaradt bért a vétlennek?”
 • 1. Johnson 2009. március 14. 16:19
  „Nagyon remélem,hogy a hölgy jogositványát bevonták már!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olajos Péternek idegen az MDF új arca

Hódmezővásárhely - Olajos Péter, az Európai Parlament MDF-es képviselője nem kér pártja új,… Tovább olvasom