Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Rendelet a plakátokról

A választási plakátok elhelyezésének lehetőségeiről, valamint az önkormányzati ingatlanok kampánycélra történő bérbeadásáról születik rendelet a csütörtökön reggel 8 órakor kezdődő, idei első vásárhelyi közgyűlésen.
A választási plakátok elhelyezésének lehetőségeiről, valamint az önkormányzati ingatlanok kampánycélra történő bérbeadásáról születik rendelet a csütörtökön reggel 8 órakor kezdődő, idei első vásárhelyi közgyűlésen. Mint az előterjesztésből kiderül, hiánypótlásról van szó, hiszen a korábbi jogszabály időbeli hatálya csupán a 2002-es választásokra korlátozódott.

A tervezet szerint például a Kossuth téren lévő középületekre városképi okokból nem lehet plakátot ragasztani, ahogy műemlékek falára, kerítésére sem. Egyéb falakra, kerítésekre, tartóoszlopokra pedig a tulajdonos, bérlő, vagyonkezelő hozzájárulásával kerülhetnek a plakátok, amelyeket legkésőbb a szavazást követő 30. napig el kell tüntetni. Ha ez nem történik meg, a közterület-felügyelet gondoskodik eltávolításukról – természetesen a kihelyező költségére.

Az önkormányzati ingatlanok bérbeadásával kapcsolatban pedig csupán annyit tartalmaz a rendelettervezet, hogy minden érintett fél ugyanolyan feltételekkel használhatja kampányrendezvényekre az épületeket, intézményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltörik az új aszfaltot Vásárhelyen

Tavaly október elsején adták át hivatalosan a forgalomnak a vásárhelyi Kaszap utca új szakaszát.… Tovább olvasom