Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Rendeletekkel válaszolt a jegyző

Helyi rendeletek részleteit juttatta el szerkesztőségünkbe faxon Korsós Ágnes vásárhelyi jegyző a molinóügy kapcsán. Arra voltunk kíváncsiak, miként kaphat egy ilyen transzparens kifüggesztésére cég vagy magánszemély építési engedélyt, s hogy bármit fel lehet-e írni ezekre a hirdetésekre. Nem minden kérdésünkre kaptunk választ.
Még szerdán kerestük meg azzal Vásárhely jegyzőjét, hogy megtudjuk, mennyibe kerül egy főtéri molinó kifüggesztése, hogyan lehet erre építési engedélyt kapni, és egyáltalán: bármit fel lehet-e írni egy ilyen szalagtranszparensre. Minderre a vásárhelyi plakátügy kapcsán voltunk kíváncsiak – a városban nagy port kavartak a Gyurcsány Ferenc és Kóka János portréival és idézeteivel ellátott molinók, amelyek gazdája azóta is inkognitóban van. Tegnapi lapunkban aztán munkatársunk megírta kálváriáját és azt, hogy a városházán bő másfél óra alatt miként nem kapott választ kérdéseire. Az e-mailben elküldött érdeklődésünkre – mint később kiderült – még aznap megérkezett a válasz, de faxon. S bár elektronikus leveinket folyamatosan ellenőriztük, a faxot csak tegnap reggel találtuk meg.

Nem minden kérdésünkre kaptunk azonban választ. A hirdető-berendezésekkel kapcsolatos helyi rendeleteket juttatta el ugyanis lapunkhoz Korsós Ágnes vásárhelyi jegyző – ez pedig általános szabályokat tartalmaz, például azt, hogy rendezvények, akciók, kampányok reklámozására helyezhetők el ideiglenes mobil reklámtáblák. Ezeket két hónapnál hosszabb ideig nem lehet kint hagyni, azonban indokolt esetben a határidő egy hónappal meghosszabbítható. A városban kihelyezett hirdetési felülethez bérleti szerződés szükséges, amit az önkormányzat mint bérbeadó nevében a polgármester köt meg. „Építési engedélyköteles hirdető-berendezés csak az építésügyi hatóság engedélye alapján létesíthető" – derül ki továbbá a jegyzői válaszból. Egy egységnyi, azaz 10-szer 100 centiméter bérleti díja pedig áfa nélkül évi 20 ezer forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi keringő

Vajon mennyibe kerül, ha valaki ki akar függeszteni egy molinót a hódmezővásárhelyi Kossuth téren?… Tovább olvasom