Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Rendkívüli közgyűlés

A vásárhelyi közgyűlés, az Erzsébet-kórház fenntartója támogatja a Regionális Egészségügyi Tanács január 12-i döntését, azaz nem fogadja el a minisztérium által a dél-alföldi régióban javasolt ágyszámelosztási javaslatot. Erről egyhangúlag, név szerinti szavazással döntöttek tegnapi rendkívüli ülésükön a vásárhelyi képviselők.
A megyei tiszti főorvos azt kérte a vásárhelyi közgyűléstől – mint az Erzsébet-kórház fenntartójától –, hogy foglaljon állást a Regionális Egészségügyi Tanács (RET) január 10-i ülésének határozataival kapcsolatban.

A RET ezekben nem fogadta el az egészségügyi minisztériumnak a dél-alföldi kórházak ágyszámaival kapcsolatos javaslatait, illetve törvénymódosítást kezdeményezett – indokolta a testületnek a rendkívüli közgyűlés összehívását Lázár János polgármester. A város első embere elmondta: a parlament szocialista és szabad demokrata képviselői által megszavazott törvénymódosítás értelmében a jelenleg 315 aktív ággyal működő vásárhelyi Erzsébet-kórházat összesen 161 aktív ágy illetné csak meg. Ez pedig azt jelentené, hogy az egészségügyi intézmény működésképtelenné válna. Kétszáz ágynál kevesebbel ugyanis már nem lehetne fenntartani. A polgármester azt javasolta a testületnek, hogy ne fogadják el a miniszteri ajánlást, s támogassák a RET határozatait. Azaz arról döntsenek, nem kívánnak egyezkedni ágyszámügyben, s támogatják a törvénymódosítást.

Kovács László (MIÉP) képviselő szerint a kórház léte került veszélybe, így azt javasolta, hogy a képviselő-testület tagjai név szerint szavazzanak az ügyben. Az ügyrendi javaslatot a testület elfogadta. A képviselők egyhangúlag támogatták a RET határozatait. Ezzel valamennyi városatya az Erzsébet-kórház fennmaradása mellett voksolt.

A rendkívüli ülésen döntöttek arról is, hogy átadják a területet az Eötvös szakközépiskola udvarán a K' Art Építész Stúdiónak az új tornaterem felépítéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Gáspár függetlenként indul

Független jelöltként indul a vásárhelyi 2. számú választókerületben az április 15-i időközi… Tovább olvasom