Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

˝Rettenetes˝ Mollinak nincs ellenfele a sakktáblánál

Hódmezővásárhely - Márkus ˝Rettenetes˝ Mollinak nevezték el a vásárhelyi, 8 éves kislányt sakkozótársai, mert már nem nagyon akad ellenfele korosztályában. Az ország egyik legnagyobb versenyén második lett, így most gőzerővel készül a szeptemberi Eb-re.
– Molli egy nagyon tehetséges, szorgalmas kislány, aki sok dicsőséget hozhat még a városnak – mondta a 8 éves vásárhelyi fiatalról Tőkés János. Az edző elmesélte, sakkozótársai közül a fiúk Márkus „Rettenetes" Mollinak nevezték el, mert bármelyikük leült vele játszani, kikapott.

– Amilyen bájos kislány, olyan gyilkos a sakktáblánál – fogalmazott a tréner.
Molli nagycsoportos óvodás volt, amikor idősebb testvére, Leila kérdezte meg tőle, van-e kedve sakkozni – mesélte el Harmos Henriett, Molli anyukája. Hozzátette, azóta le sem teszi a táblát.

Fotó: Antal Sándor
Európa-bajnokságra készül a 8 éves vásárhelyi lány. Fotó: Antal Sándor

– Hetente 13-14 órát játszom, de a diagramokat is folyamatosan fejtem – mondta Molli, miközben az édesanyja közbeszólt: még a fürdőszobában is a sakk-könyveket bújja.

Van is rá oka, hogy készüljön, hiszen a június 17. és 24. között Balatonlellén megrendezett Magyar Korcsoportos Sakkbajnokságon második helyen zárt a 8 éven aluli lányok korcsoportjában. Molli fiatal kora ellenére nagyon sportszerűen viselkedett, hiszen amikor a legnagyobb ellenfele megbetegedett, nem fogadta el a játék nélküli győzelemért járó pontot, hanem halasztott, majd a később lejátszott találkozón vereséget szenvedett, így lett második. Ezzel azonban kiérdemelte, hogy indulhasson szeptember utolsó két hetében a korcsoportos Európa-bajnokságon, amit a horvát Porecben rendeznek majd.

Molli otthon is szokott sakkozni, de a családban sincs már ellenfele. Fotó: Antal Sándor
Molli otthon is szokott sakkozni, de a családban sincs már ellenfele. Fotó: Antal Sándor

A versenyre gőzerővel edzenek, de az anyagiak még a kislány és családja útjába állhatnak, hiszen az utazás 2-300 ezer forintba kerül. A Pákozdy Ferenc Sakk Sport Egyesületnél is azon dolgoznak, hogy összejöjjön a pénz, mivel korábban arra még nem volt példa, hogy vásárhelyi kislány kvalifikálja magát Eb-re.

Molli számos sikert elért már. Az érmek, kupák a szobájában sorakoznak. Példaképét saját városából választotta, sőt, szinte mindennap találkoznak, ugyanis edzőjére, Tőkés Jánosra néz fel leginkább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mély árok a 47-es mentén

Jól halad a 47-es számú főút felújítása Kakasszék és Hódmezővásárhely között. Tovább olvasom