Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Romák osztottak ruhát a rászorulóknak Vásárhelyen

A vásárhelyi Roma Gyülekezet étel- és ruhaosztást tartott a hódmezővásárhelyi rászorulóknak szombaton.
A cigány gyülekezet tagjai saját pénzüket adták össze, hogy adakozni tudjanak a városban élő szegényeknek, és több helyi vállalkozó is csatlakozott az akcióhoz, amelyet a Hit Gyülekezetének karitatív szervezete rendezett.

A vásárhelyi Petőfi Művelődési Házban szombaton délelött 600-700 rászoruló között lisztet, cukrot, burgonyát és több mázsa ruhát osztottak szét a cigány keresztények - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Bánfi Zoltán a Hites Adakozók Hálózatának Hódmezővásárhelyi Szervezetének vezetője.

"600-700 rászorulón segítettek."

"Lisztet, cukrot, burgonyát és több mázsa ruhát osztottak szét a cigány keresztények."

Olvasóink írták

147 hozzászólás
 • 147. Filctoll 2010. január 30. 20:21
  „Én a 146-os cikicakk55 hozzászólásával teljesen egyetértek!
  Abban biztos vagyok hogy jólelkű ez a roma gyülekezet de miért nem a hátrányos helyzetben lévő testvéreiket karolják fel és tanitják Nekik meg a beilleszkedést?”
 • 146. hírfigyelő 2010. január 28. 18:28
  „Ha te nem vagy varjúleső, akkor minket járattál le evvel de nem is kicsit!!!
  Ahol te laksz ott gondolom a cigány emberek kézenfogva járnak MUNKÁBA a magyarokkal! Hát itt Magyarországon sajnos ez nem így megy!”
 • 145. apátfalvifaszagyerek 2010. január 28. 16:13
  „cikkcakk <moderálva>, pont az a lényeg, hogy nem az összes cigány olyan, amilyennek te leírtad őket, csak sok közülük. Ami persze probléma, de az általánosítás a legeslegprimitívebb emberi szokás. "A cigány inkább elvesz, vagy el ad, de ingyen semmit soha nem ad oda." Tehát Magyarország összes cigánya, kivétel nélkül ilyen. Mert te ezt írtad. Megetted már a kenyered javát? Azt elhiszem. ..... Egyébként meg az, hogy te kijelented, hogy nem önszántukból adakoztak, szánalmas, mivel mire alapozod ezt? Mutass valami bizonyítékot! Jah, hogy az már nem megy...? Nem vagyok cigó, de ez a gyűlölködés idegesít már rohadtul. A magyar népet járatjátok le ezzel. <moderálva>”
 • 144. hírfigyelő 2010. január 27. 21:10
  „146. cikicakk55
  Ennyi nem több! Talán így volt a legszebb!”
 • 143. cikicakk55 2010. január 27. 19:32
  „Jóember! Miért csodálkozol, hogy a Magyar emberekből, ellenérzést, és rasszista érzelmeket vált ki ez a jótékonysági akció.Ha az újságban romákról írtak, az eddig 100%-ban a kék hírekhez tartoztak.Egyszerűen csak leesik az állunk a döbbenettől, és lehet engem is rassisztázni, de biztos vagyok benne, hogy nem önszántukból adakoztak.A cigány inkább elvesz, vagy el ad, de ingyen semmit soha nem ad oda.Én is megettem már a kenyerem javát, de engem eddig csak megloptak a romák, de soha semmit nem kaptam tőlük.Ez bizony politikai megmozdulás, kampány célú adakozás volt.Heuréka a jószívű Romáknak.Bár én jobban örülnék egy olyan cikknek, amiben a Szűzanya előtt megfogadják, hogy soha többet nem lopnak, rabolnak, erőszakoskodnak, késelnek, stb.”
 • 142. joember 2010. január 26. 17:59
  „Hadjuk az egész rágalmazót,irigyek,fajgyülölők,de miért nem mentek el, jelenkezzetek polgármesternek!Mert ti fujjátok a politikát!”
 • 141. FIexsnake 2010. január 26. 10:56
  „lázár mikor fog osztani ruhakat a lakossagnak?”
 • 140. FIexsnake 2010. január 26. 07:00
  „joo,nercbundában,arany nyaklanccal áll sorba szegeny .”
 • 139. apátfalvifaszagyerek 2010. január 26. 01:19
  „Igen, ilyenkor jön ugye elő az, hogy ki az "igazi" keresztény, vagy inkább ki az "igazi" ember, és ki a műkeresztény, műhazafi, aki mindezeket csak egyfajta mázként használja a soviniszta, rasszista, antiszemita szólamaihoz. Előbbiek azok, akik erre a cikkre azt írják, hogy pl. jó hogy volt ilyen adakozás, vagy pl. a romák is csináltak valami jót, utóbbiak pedig azok, akik idejönnek mocskolódni, gyűlölködni, meg az adakozás mögé mindenféle idióta baromságokat látni. Azon csodálkozom, hogy még a zsidók nem jöttek elő a kommentekben....

  Aki az utóbbi csoportba tartozik, az nem méltó Szent István népéhez. <moderálva>”
 • 138. airwaves 2010. január 25. 17:19
  „Eleve az, hogy itt tart az ország szörnyű!!! Az pedig, hogy sokaknak az az első reakciója, hogy elkezdi ócsárolni az egészet: katasztrófa :o(”
 • 137. bambiii 2010. január 25. 13:59
  „Ehhez értetek, a pocskondiázáshoz!!Csűritek,csavarjátok a dolgokat!Mindent tudtok! ....hogy ti milyen okosok vagytok!Mért nem mentetek politikusnak?! Ezek az emberek romák vagy nem romák,de ott volt a jószándék,és nem hiszem,hogy a ti rokonaitok,családtagjaitok nem mentek el!! Az a ti bajotok,hogy nagyon ráértek és irígyek vagytok még a saját testvéretekre is!! Kétszínű banda!”
 • 136. falatka 2010. január 25. 11:46
  „A KÉPEN LÁTHATÓ HÖLGY,AZAZ FEKETE GYÉMÁNT , NÉVEN ISMERT A FÉRFIAK KÖRÉBEN ISMERT NAGYON SZENVEDÉLYES HÖLGYIKE,,,,,,,,,KÁR HOGY MÁR NEM ÜZI ANNYIRA AZ IPART ,PEDIG VOLTAK SZÉP ÓRÁINK. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,HA EZT OLVASOD AKKOR MEGISMERSZ REMÉLEM HA BÁR NEM VAGYOK BENNE BIZTOS,,PONTOSAN HOGY AKARSZ MÉG RÁGONDOLNI .........................SZEGEDI L... LAKOS AKKOR NEM KELLENE ADOMÁNYÉRT SORBAN ÁLLNOD.”
 • 135. yuhvan 2010. január 25. 09:18
  „Választás ide vagy oda, (még ha ez kampányfogás is lenne) Nézzetek már szét magatok körül. Nem igaz hogy nem értitek meg hogy itt összetartásra lenne szükség és segíteni kellene egymást nem csak állandóan szarni szapulni a másikat. Ha leközöl a délvilág egy roma tartalmú cikket akkor az emberek ill a hozzászólók 97% RASSZISTA módon reagál rá. Egyik ember sem különb a másiknál. Sz@rba vagyunk nem fogjátok fel. aki megtehetné akár Magyarországon akár csak itt Vásárhelyen, mert jó módban él esze ágában sincs segíteni. Abból a rengeteg millióból amit havonta "megkeres" abból nem jutna erre????
  Utálom a politikát, mert mindig a legrosszabbat hozza ki az emberekből. De azok akik ott ülnek a parlamentben azok nem bűnözők kérdem én???? Mennyit loptak el azok tőletek, szerintem többet mint a romák. Hány ember került a földön futók sorsára Ő miattuk? Mennyien haltak éhen, fagytak meg????? Ezek a romák bűnei közé tartoznak. Ha segítenek az is baj. TE MIKOR SEGÍTESZ? Majd ha segítettél utána ítélkezz, de addig inkább tartsd a szád!!!!!!!”
 • 134. jagusia 2010. január 25. 08:12
  „Ha ezentúl rendszeresen teszik ugyanezt akkor majd tisztelem érte őket...
  Választások előtt három hónappal ??????????????? Miért tenném ?

  Mióta az eszemet tudom (régóta) ilyet még nem hallottam. Ezért zúdult fel az összes hozzászóló. Mert nem jellemző !”
 • 133. harcsabajusz 2010. január 25. 01:58
  „Elolvaasva ezt a kis hírt és a kommentek egy részét elgondolkodtam, hogy miért vált ki egy jótékonykodásról szóló unalmas ki bejegyzés ilyen indulatokat. Mert romák voltak a szervezők? Nem hogy örülnének hogy jó hírekben is megjelenek a romák. Ha úgy kezdödne a hír hogy "magyarok osztottak ruhát... mondjuk Erdélyben", akkor meg rögtön a nemzeti büszkeség feszítené a honfiúi (és honleányi) melleket. De így rögtön nekik esik jópár rasszista némber.

  Én mindenesetre gratulálok a szervezőknek és észtvevöknek. Ilyen hírek segítenek a negatív elöítéleteket csökkenteni.”
 • 132. maros50 2010. január 25. 00:38
  „Gratulálok a roma keresztény testvéreknek! A nem cigány keresztény testvérek nevében is!Szép és nemes gesztus a szegény és rászorult emberek segítése.Tartsa meg az ISTEN a jó cselekedeteket.”
 • 131. yuhvan 2010. január 24. 23:40
  „Ennél nagyobb összefogásra is képesek lennénk mi Vásárhelyiek, csak az a baj, hogy nagyon sok embernek a csak a szája nagy. Pofázni mindenki tud úgy látom csak lépni nem.Legyen párttól és hittől független az adakozás. Sosem tudhatod, hogy te mikor jutsz erre a sorsra. Az Önkormányzat már rég indíthatott volna egy "kampányt" a rászorulók "megmentésé ért" Vásárhelyen.
  Nézz körül és segítsd meg ember társaid. Lehet hogy épp a szomszédod éhezik vigyél neki enni. Nem azt mondom hogy tartsd el, de ha megteheted akkor segíts neki!!!”
 • 130. Zejko 2010. január 24. 22:08
  „<moderálva>
  Ha jot tesznek mar az is baj kivancsi lennek ti adakoztatok e valakinek eletetekben.
  Az irigyseg es rosszindulat nep betegseg?”
 • 129. kukuruntyu 2010. január 24. 21:56
  „moderálva”
 • 128. lidocain 2010. január 24. 21:41
  „moderálva”
147 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anett afganisztáni missziót is vállalna

Teljesítette a három hónapos alapkiképzést a négygyermekes vásárhelyi családanya, Borsodiné Hódi Anett. Tovább olvasom