Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Sándor József Benedek imádja a meleget

Hódmezővásárhely - Bemutatkozáskor mindenkit meglep az a 4 éves kisfiú, aki a Sándor József Benedek nevet kapta szüleitől. A mindszenti ovistól a héten mindenki azt kérdezte, vajon mikor hozza el végre a jó időt. Benő nagyon várja már a nyarat, hiszen imád a Tisza-parton strandolni.
– Sándor József Benedek, zsákban hozom a meleget – nyújtotta a kezét tegnap mindszenti házuk előtt a négy esztendős kisfiú, akit valóban így hívnak. Melegnek persze nyoma sem volt, metsző szél fújt, sőt egy néhány pillanatra a hó is szakadni kezdett.

– Hiába a népi mondás, Sándor, József és Benedek is hideget hozott. A fiam is megfázott egy kicsit – mutatott az épp az orrát fújó gyermekére édesanyja, Sándorné Szűcs Ilona. Elárulta: egy pillanatig sem volt kétséges, mi legyen a fiuk neve, hiszen férjét is így hívják. Igaz, eredetileg lányt vártak, mivel a családban korábban három lány is született már: Anita, Krisztina és Éva.

– Amikor a fiam világra jött a szentesi kórházban, s Apró Zoltán szülész megkérdezte, hogy fogjuk hívni, azt mondtam: Sándor József Benedeknek. A doktor úr alig hitt a fülének, s visszakérdezett, hogy jól hallotta-e, amit mondtam.


Benedek a zsákjával. Az idén imaradt belőle a jó idő, ám ez a fiút egyáltalán nem zavarja, derűsen néz a kamerába. Fotó Tésik Attila
Benedek a zsákjával. Az idén imaradt belőle a jó idő, ám ez a fiút egyáltalán nem zavarja, derűsen néz a kamerába. Fotó Tésik Attila

Majd elárulta, egy ilyen nevű pajtása neki is volt gyerekkorában. Így derült ki, hogy kicsi a világ, ismeri a férjemet, annak idején együtt játszottak Mindszenten – avatott be a Benőnek becézett kisfiú édesanyja a történetbe. Az idősebb Sándor József Benedekkel nem tudtunk beszélni, mert ottjártunkkor éppen pihent – éjszakai műszakban dolgozik ugyanis a szentesi Hungeritnél.

Sándor József Benedek imádja a meleget. Fotók: Tésik Attila

Benő különleges nevét persze azonnal mindenütt megjegyzik, s alaposan el is csodálkoznak rajta. Ezen a héten is állandóan a meleggel töltött zsákot keresték nála. A kisfiú tényleg nagyon szereti a meleget, s tesz is érte, hogy ne fázzon: segédkezik a favágásban, s nagy igyekezettel hordja be a hasábokat a kályhához. A tűzre viszont még nem tehet – hiába eleven gyerek. Nagyon szeret komputerezni, BMX-ezni, sőt mosogatni is, és egyenesen imádja, ha forrón süt a nap. Nyaranta a nővéreivel strandol a Tisza-parton.

Olvasóink írták

 • 8. Nornora 2009. március 26. 19:10
  „Tévedsz. Az én gyerekeimnek olyan neve van, amit ha valaki meghall, akkor nem kezd el röhögni.
  Külön szép név mind a három, a Sándor, a József, és a Benedek is, csak hát így együtt nevetséges.”
 • 7. kakoszeged 2009. március 26. 08:10
  „Szerintem tök jó! Mind a három név szép magyar! Nornora te mekkora egy fax vagy! Tuti a te gyereked Eufrozina vagy Auguszta!”
 • 6. SympleX 2009. március 22. 15:59
  „Aztamindeit mekkora hír... Most komolyan, ne delmagyar.hu legyen mostantól a cím, hanem delmadar.hu....”
 • 5. Norman_Bates 2009. március 22. 14:44
  „Egy ilyen név mindig az olcsó figyelemkeltésről tesz tanubizonyságot a szülők részéről. Szerintem az apuka kocsiján biztos van kék Led beépítve a fényszóróba, és nikkelezett rendszámtábla.
  Amúgy a cikkíró remélem nem akar a kissrác jövőbeli nemi identitására hatással lenni ezzel a címmel.
  Mert kicsit rossz ómennek tűnik.
  A, J, B are bringing a gay in sack
  :DDD”
 • 4. Zs 2009. március 22. 08:50
  „Ja, és fiam is Beni...”
 • 3. Zs 2009. március 22. 08:48
  „Egyetértek
  Valóban vannaok sokkal gázosabb nevek is pl.: Ferenc Ferenc és a szappanopera hősökről most még nem is szóltam...”
 • 2. trixi11 2009. március 22. 08:10
  „Nornora
  Ez a név azért csak nem olyan gáz mint amikor valakit -Málnának, Ajándéknak stb hívnak!”
 • 1. Nornora 2009. március 21. 20:25
  „Hát nem tudom.... Én elsüllyednék szégyenemben, ha ilyen nevet adnék a gyerekemnek, nagyon nagy szülői felelőtlenségnek tartom. Névadáskor gondolni kellene arra is, hogy azzal a névvel együtt kell élnie. Én személy szerint nem szeretném, ha mindenki a nevemen röhögne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalan a vásárhelyi SZTK sorsa

Hódmezővásárhely - Bizonytalan a sorsa a volt SZTK épületének Vásárhelyen. Az egykor megyeházaként,… Tovább olvasom