Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Sétányt avattak Vásárhelyen

A természetben való nevelés, valamint az aktív pihenés érdekében sétányt avattak tegnap a téglagyári tanösvénynél Vásárhelyen. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Dél-Alföldre jellemző növény- és állatvilágot ismerhetik meg itt az érdeklődők.
Vásárhelyen, a téglagyári tanösvénynél tegnap átadták a Bodzavirág sétányt. A Dégáz Rt. Környezetünkért című pályázatából a Szent István Általános Iskola és Halmay Zoltán Sportiskola akciója keretében nyolcszázan hétszáz cserjét és százötven facsemetét ültettek el a téglagyárnál.

– Az egy négyzetkilométernyi terület lényege, hogy bemutassuk minden érdeklődőnek a Dél-Alföldre jellemző állat- és növényvilágot. Ezenkívül az iskolások nem csupán a négy fal között, hanem a szabadban, „élőben" tanulhatnak ezekről a fajokról – mondta Walterné Böngyik Terézia, a környezeti nevelés munkaközösség vezetője.

A Föld napja alkalmából tegnap felavatott sétány azért kapta a Bodzavirág nevet, mert erre a tájra a legjellemzőbb a bodza, s ebből az őshonos növényből ültették itt el tavaly a legtöbbet. A tizennégy információs táblával ellátott tanösvény nem csupán a tanulást szolgálja. Azokat is várják, akik a jó levegőn kívánnak pihenni. Ezért tizenhat padot, valamint nyolc asztalt is felállítottak a területen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltott fegyver – mégis használják

Megsérti a törvényt az a képviselőjelölt, aki azt híreli, hogy ellenfele a pártlistáról már bejutott… Tovább olvasom