Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 29°C Még több cikk.

Sima úton tekerhetünk Barattyosig - ennyiből újult meg a 10 éves kerékpárút

Sima úton tekerhetünk Barattyosig - ennyiből újult meg a 10 éves kerékpárútBruttó 124 millió forintból újult meg Barattyosig a kerékpárút. Fotó: Kovács Erika
Hódmezővásárhely-Barattyos - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felújította Hódmezővásárhely külterületén a Barattyos településrészig vezető kerékpárutat. A szakasz két réteg új aszfaltot kapott.
Tavaly óta, egy kormányrendelet alapján, Csongrád megyében összesen 128,6 kilométernyi külterületi kerékpárút kezelése került át a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez az illetékes önkormányzatoktól. Az átvett bicikliutak jelentős része leromlott állapotban volt, a felmérések alapján a legrosszabb szakaszokat most felújítják – közölte megkeresésünkre a cég kommunikációs osztálya.

– Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal kötött támogatási szerződés révén hazai forrásból valósulhatott meg a 45-ös főúttal párhuzamos barattyosi kerékpárút külterületi szakaszának rekonstrukciója, bruttó 124 millió forint értékben. A kerékpárutat teljes szélességében, 4,8 kilométeres hosszban, két réteg aszfalttal újíttattuk fel, illetve helyenként lokális pályaszerkezet-cseréket, padkarendezést is végre kellett hajtani.

A felújított útra burkolati jeleket festettek. A kerékpároshíd szegélybevonatát is felújították, illetve sóvédelemmel látták el. A híd korlátjainak cseréjét is elvégezte a kivitelező.

– Ez egy mintegy 10 éves kerékpárút, amely nagyon fontos része volt a hódmezővásárhelyi kerékpárút-fejlesztés történetének. Már időszerűvé vált a felújítása – mondta Benkő Zsolt, a hódmezővásárhelyi közgyűlés külterületekért felelős képviselője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grezsa István békét teremtene Vásárhelyen, ringbe száll a vásárhelyi polgármesteri címért

Grezsa István békét teremtene Vásárhelyen, ringbe száll a vásárhelyi polgármesteri címért
Grezsa István önkormányzati képviselő, miniszteri biztos, orvos is ringbe száll a vásárhelyi polgármesteri székért. Ezt hétfőn délután jelentette be. Tovább olvasom