Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Sínen a népkerti vasútállomás ügye

Hódmezővásárhely - A rekonstrukcióra váró népkerti vasútállomás ügye sínen van. A vásárhelyi önkormányzat és a MÁV Zrt. rövidesen megköti az együttműködési megállapodást, utána kezdődhet a tervezés és a kivitelezés.
Tavaly nyáron számoltunk be arról, milyen elhanyagolt, lepusztult állapotba került az 1939. december 2-án átadott vásárhelyi népkerti vasútállomás. Cikkünk nyomán civil kezdeményezés indult megmentésére, Nagy Rébék Ferenc nyugdíjas pedagógus segítőivel 1400 támogató aláírást gyűjtött össze, és az önkormányzat is a kezdettől az ügy mellett állt. Lázár János polgármester javaslatára vállalta az önkormányzat, hogy minden állami forint mellé egy városit tesz, vagyis Vásárhely állja a teljes rekonstrukció költségeinek – ami mintegy 40 millió forint – a felét.

A helyi szakemberek felmérték a vasútállomás állagát, meghatározták az elvégzendő munkákat. Ehhez még nem kezdhettek hozzá, de a környék már szebbé, barátságosabbá vált. Az épület mögötti területen – még tavasszal – kivágták az elvadult, elburjánzott zöldet, cserjéket, veszélyesnek nyilvánított beteg és öreg fákat. Egy hónapja arról adtunk hírt, hogy a közös munkához szükséges együttműködési megállapodás tervezete már a MÁV Zrt. illetékeseinek asztalán pihen, és pár héten belül megérkezhet a kedvező válasz. Göbl Vilmos sajtóreferens elmondta: azóta nem történt előrelépés az ügyben, a vasúttársaság visszajelzésére várnak.

– Valóban megérkezett a vásárhelyi polgármesteri hivataltól a megállapodás-tervezet – tudtuk meg Kavalecz Imrétől, a MÁV Zrt. sajtófőnökétől –, munkatársaink formai és szakmai szempontból még vizsgálják a dokumentumot. Különösebb probléma nem lehet, hiszen szakembereink korábban már tárgyaltak Vásárhelyen a város képviselőivel a közös projektről, vagyis rövidesen aláírjuk a szerződést. Ezt követheti a szakhatósági engedélyek beszerzése, a tervezés, a közbeszerzési eljárás kiírása és lefolytatása, majd a kivitelezés.
Sínen van a népkerti rekonstrukció, és a munkálatokat a majdani kivitelező előreláthatóan jövőre kezdheti meg.

Olvasóink írták

  • 1. Írástudatlan. 2008. szeptember 23. 10:30
    „Húzódik ám a dolog mint a rágógumi! Ennek a tervezetnek is az lessz a sórsa mint a leendő új SZTK.-nak.Ez is hiányzik majd az is hiányzik majd ez a tervezet se jó ez meg az!Úgy hogy én nem tartom valószinűnek hogy valaha is fel lessz majd újítva a Népkerti kisállomás.Bár ne lenne igazm!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százak másztak fel a vásárhelyi városháza tetejére

Hódmezővásárhely - Rengetegen vállalták, hogy felmásznak szombat délelőtt a vásárhelyi városháza… Tovább olvasom