Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Soós Csilla távol akar maradni a helyi politikától

 – Nem akarok nyilatkozni az ügyről, mert távol szeretném tartani magam a politikától – mondta megkeresésünkre Soós Csilla, a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtár igazgatója. Mint ismert: a közelmúltban mondott le az önkormányzati havilap, a Vásárhelyi Valóság szerkesz- tőbizottságának elnökségé- ről.

A Fidesz–KDNP március 28-án tartott a témában sajtótájékoztatót. Hegedűs Zoltán, a közgyűlési frakció vezetője akkor azt mondta: azt szeretnék, hogy a kiadvány politikamentes, kiegyensúlyozott és pártatlan legyen, és a város ügyeiről, a városban történtekről, a civil szervezetekről tájékoztasson. A lemondással kapcsolatban arra következtetett, Soós Csilla ezt az értékrendet, a vásárhelyi lakosságot hagyta cserben.

– Azt suttogják a városban, olvasható közösségi oldalakon, elképzelhető, hogy Soós Csilla politikai ambíciókat dédelget, indulni akar az októberi helyhatósági választáson – tette még hozzá a sajtótájékoztatón, bár semmi biztosat nem tudott a könyvtárigazgató esetleges politikai terveiről. Azzal zárta, találni kell olyan embereket, akik felvállalják azt a már említett értékrendet, ami egy önkormányzati, a lakosság pénzén készített laptól elvárható.

A másnapi közgyűlésen a Fidesz–KDNP a Vásárhelyi Valóság szerkesztőbizottságába, a lemondott tagok, Soós Csilla és Grezsa Ferenc helyére Miklós Pétert, a Tornyai János Múzeum és Árva Lászlót, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatóját javasolta. Márki-Zay Péter polgármester azonban 15 napra elnapolta a közgyűlést. A polgármestertől megtudtuk: a napirendet tárgyalják a pénteken 8 órakor kezdődő rendes közgyűlésen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit keresett a traktor az illegális szeméttelepen? - Vizsgálatra kérte a polgármester a városüzemeltetés vezetőjét

Mit keresett a traktor az illegális szeméttelepen? - Vizsgálatra kérte a polgármester a városüzemeltetés vezetőjét
Lapunk több jelzést kapott, hogy a mindszenti önkormányzat traktora a bezárt szeméttelepre hordja a gallyat és falevelet. Erről fotót is küldtek nekünk. Vizsgálat deríti ki, mit keresett a traktor az illegális hulladéklerakóban. Tovább olvasom