Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Sorompó lesz az új-kishomoki átjáróban

Hódmezővásárhely - Még fekete zsákok vannak az új-kishomoki vasúti átjáró új LED-es fénysorompóin, és a régiek működnek Vásárhelyen.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Korábban megírtuk: az elmúlt időszakban több lakossági fórumon is kérték a környéken élők, hogy tegyék biztonságosabbá a vasúti átjárót, mert rendkívül balesetveszélyes. Lázár János országgyűlési képviselő ígéretet tett arra, hogy Almási István polgármesterrel együtt a MÁV-hoz fordul a probléma megoldásáért.

Főként reggelente és délutánonként jelentős az autós- és a kerékpáros-forgalom a Nagy András János utca végén található vasúti átjáróban. A MÁV az önkormányzattal egyeztetve először csak azt tervezte, hogy a régi fénysorompót LED-esre cseréli. A város vezetése ennél többet szeretett volna, azt kérte: félsorompót is szereljenek fel. Végül ezt is vállalta a MÁV. Saját beruházásként mintegy 15 millió forintból fejlesztették az átjárót. A tervek szerint ma este már működni fognak az új fénysorompók – tudtuk meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szétszaggatta a vezetékeket a bolgár kamion egy vásárhelyi kis utcában

Lényeges kérdés, hogy mit keresett egy ekkora utcában egy ilyen kamion, ami fontosabb, hogy a környéken nem volt áram, internet és vezetékes telefon sem. Tovább olvasom