Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Sportos milliós fejlesztések Székkutason

Székkutas - Pályázaton nyert pénzből építenek strandröplabdapályát Székkutason. A tervek szerint jövő tavasszal készül el a beruházás.
Székkutas a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. által meghirdetett pályázaton 1 millió 300 ezer forintot nyert, és ebből strandröplabdapálya épül a sportcentrumban. A röpin kívül a labdarúgás és a kézilabda beach-változatát is játszhatják majd itt az érdeklődők. A pénzt a küzdőtér kialakítására és a kellékek beszerzésére fordítják – tudtuk meg Varga Sándor polgármestertől –, de számítanak a lakosság, a sportolók segítségére is, mert a fizikai munka elszámolható önrészként, és ez forintosítva mintegy 40 százalékát teheti ki a beruházás teljes költségének. A munkálatokat szeretnék minél hamarabb elkezdeni, és a tervek szerint 2009. április 30-ára fejezik be.

A településen pillanatnyilag a foci viszi a prímet, de alakulóban van egy női kézilabdacsapat is. Most a labdarúgópálya, a tornacsarnok és a szintén az önkormányzat által működtetett konditerem áll a sportolni vágyók rendelkezésére. A csarnokban a fűtés, a nyílászárók, a szigetelés, valamint a tetőszerkezet felújításra szorulna, de erre csakis pályázati forrás igénybevételével mutatkozna esély Székkutason. 10 százaléknál több önrészt nem tudnának biztosítani a beruházáshoz – mondta el a polgármester.

A már említett strandröplabdapályán kívül még vannak sportos elképzelések – szintén pályázati forrásokat bevonva a megvalósításhoz. BMX-, tenisz- és négy-öt sávos salakos futópályát szeretnének kialakítani a közeljövőben, és tervezik a tekepálya rendbe hozását, a hagyományos kuglijátékkal színesítve a kínálatot. Utóbbit bérbe is adhatnák, a faluban és a környéken is lenne rá igény. Varga elárulta: a Leader-programban (is) bíznak, mert abban szerepelnek sportos fejlesztési lehetőségek.

Olvasóink írták

  • 1. Írástudatlan. 2008. augusztus 15. 12:20
    „Tisztelt Varga úr!Tisztelem a spórtlétesítményekkel kapcsolatos elképzeléseit.Kívánom teljes szívemből hogy sikrrel járjanak.De a LEADER PROGRAMRA ne építsen!Mert akkor nem lessz a dologból semmi.Vagy jut a koncból vagy nem.Inkább saját erőből való megvalósítást javasólnék mert akkor nagyobb esélye lessz hogy megvalósúljanak a vágyaik.Kívánok ehhez sok sikert!És Székkutasnanak minél jobb spórteredményeket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább vizsgálják a hódmezővásárhelyi tragédia körülményeit

Hódmezővásárhely - Egy 27 éves, szabolcsi fiatalember halt meg abban a keddi üzemi balesetben, amely az ASA Építőipari Kft. épülő üzemcsarnokánál történt. A szerencsétlenül járt férfit családja és barátnője várta haza hiába. Tovább olvasom