Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Szakálasék apránként újítják fel kiégett panellakásukat

Nem csupán a város, de nagyon sok szervezet és magánszemély is támogatta, segítette ruhákkal, bútorokkal azt a családot, amelynek vásárhelyi panellakása március végén égett ki. Szakálas Róbertet és családját ideiglenesen az önkormányzat helyezte el.
A vásárhelyi önkormányzat által biztosított Szegfű utcai egyszobás lakásban él jelenleg az család, amelynek március végén teljesen kiégett Csengettyű közi tizedik emeleti panellakása. Szakálasék – akiknek csak az a holmijuk maradt meg, ami akkor éppen rajtuk volt – még az idén szeretnének visszaköltözni lakásukba. Pénz híján azonban csak apránként tudják felújítani otthonukat.

Ahogy arról annak idején beszámoltunk: akkor gyulladt ki lakásuk, amikor az édesanya leszaladt a boltba, s az otthon maradt ötéves kisfia meggyújtotta az ágyneműt. Szerencsére a szomszéd szobában játszó tízéves lánytestvérének volt lakáskulcsa, azzal kinyitotta a bezárt ajtót, s az öccsével együtt átmenekültek a szomszédba.

A tűz után egy héttel már elszállították a lakásból a használhatatlanná vált holmikat. A családfő, Szakálas Róbert pedig nekikezdett a felújításnak. Ez eddig abból állt, hogy leglettelte azokat a falakat, amelyek nem lettek kormosak. A többiről pedig megpróbálja levakarni, lecsiszolni a kormot. Már járt villanyszerelő a lakásban, aki megmondta, hány kapcsoló, konnektor és mennyi vezeték kell ahhoz, hogy ismét visszakapcsolhassák az áramot.

– Lassan haladunk, hiszen most csak egymagam csinálom, mert a feleségem a gyerekeket őrzi – mondta a családfő. Róbert szinte rögtön hozzátette: testvére és munkatársai is felajánlották a segítségüket.
A családnak eddig több magánszemély, valamint szervezet, köztük a Vöröskereszt is segített. Szegfű utcai átmeneti otthonukat a helyi Johannita Segítő Szolgálat adományaiból rendezték be. Így kaptak kanapét, székeket, fotelt. Egy magánszemély pedig tévékészüléket, music centert és szekrényt adományozott nekik. Több bútor már nem nagyon fér új otthonukba.

– Köszönjük a segítséget, minden holmit, amit kaptunk – mondta a családfő, aki bízik abban, hogy még az idén visszaköltözhetnek régi otthonukba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az üzletek árából vett lakásokat a vásárhelyi önkormányzat

Tíz lakást vásárolt az idén önkormányzati bérlakásnak a vásárhelyi önkormányzat az év végén eladott… Tovább olvasom