Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Szakálasék felújították és árulják lakásukat

Hódmezővásárhely, Szeged - Bár felújították lakásukat, nem akarnak visszaköltözni Vásárhelyre Szakálasék, akiknek az otthona tavaly teljesen kiégett. A család Szegeden kezd új életet, a régi lakást pedig árulják.
Az elmúlt évben többször írtunk a vásárhelyi Szakálas családról: márciusban kiégett a Csengettyű köz 10. szám alatti, tizedik emeleti lakásuk. A tüzet a magára hagyott – az édesapa, Szakálas Róbert dolgozott, az anyuka leszaladt a közeli boltba vásárolni – két kiskorú gyerek okozta. A lángokat a vásárhelyi, szegedi és szentesi tűzoltók együttes erővel fékezték meg, de akkorra a családi otthon már teljesen kiégett.

Az akkor tízesztendős Szabina és az ötéves Ervin a szomszédba, Molnár Lajosnéhoz menekült. A tüzet egyébként a kisfiú okozta, aki szülei távollétében gyufával játszott, és meggyújtotta az ágyneműt.

Szegeden kezdenek új életet Szakálasék Fotó: Tésik Attila
Szegeden kezdenek új életet Szakálasék.
Fotó: Tésik Attila

A család segítségére sietett a vásárhelyi önkormányzat, a Vöröskereszt, magánszemélyektől is érkeztek felajánlások, és méltányossági okokból az OTP Garancia Biztosító Zrt. is elengedte a közös helyiségekben okozott kár ellenértékét, 800 ezer forintot. Ezt a biztosító kifizette az ingatlan ügyeit intéző Centrum Lakás- és Garázsfenntartó Szövetkezetnek, és a szokásos ügymenet szerint szerette volna behajtani a tűz okozóin, de ettől a família anyagi helyzetére és az eset összes körülményére tekintettel elállt.

Ezzel azonban – bár nagy tehertől szabadultak meg – nem oldódtak meg a család problémái, a nulláról kellett újrakezdeniük. Legutóbb november elején arról számoltunk be, hogy a feleség, Szakálasné Tóth Melinda szüleinél élnek Szegeden. A helyzet nem sokat változott: Melinda édesapja, id. Tóth István másik gyerekének, ifj. Tóth Istvánnak vett lakásában húzzák meg magukat.

– A gyerekeket óriási traumaként érte a tűz, néha még most is emlegetik, és keresik elégett játékaikat – mondta Szakálas Róbert. – A lakás felújításával két hónapja végeztünk, áruljuk, mert Szegeden maradunk, a megyeszékhelyen akarunk új életet kezdeni.

– Vásárhelyen minden a tűzre, a tragédiára emlékeztet bennünket – vette át a szót a feleség –, ezért is maradunk Szegeden, itt felejthetünk. Más környezetben, más emberek között élve sikerülhet. Azonnal befogadtak bennünket, mindenki nagyon kedves, a kicsik is új barátokra tettek szert a környéken, illetve az óvodában és az iskolában is. És ha sikerül eladnunk a vásárhelyi lakást, akkor végleg lezárhatjuk életünknek ezt a fejezetét – tette hozzá az asszony.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre indul Vásárhelyen a belváros felújítása

Hódmezővásárhely - Jövőre kezdődik a vásárhelyi belváros felújítása. Ennek első ütemében bővül a Tornyai-múzeum és az Alföldi Galéria, megszépül a görögkeleti templom, valamint új arculatot kap a Dr. Rapcsák András utca. Tovább olvasom