Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Számoltak és döntöttek

Hódmezővásárhely - Nyílt napot tartott a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola tegnap Vásárhelyen. A magánintézmény kihelyezett tagozata szeptemberben indul a városban, és több érettségiző is azt mondta, itt szeretne továbbtanulni.
– Kereskedelmi és marketing szakra fogok jelentkezni a főiskola kihelyezett tagozatára – tudatta határozottan Nacsa Kinga kedden, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) nyílt napján Vásárhelyen, a sportcsarnokban. Megírtuk: a magánintézmény és a város megállapodást kötött, szeptembertől Vásárhelyen is indítanak képzést.
Kinga a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban érettségizik. Az mondta, nem is gondolkodott másik főiskolán.

– Itt vannak a barátaim, a családom. Nem szerettem volna kollégista lenni. Kiszámoltam, még ha költségtérítéses képzésre vesznek is fel, ami félévente 170 ezer forint, akkor sem járnak rosszabbul a szüleim, mintha a kollégiumot vagy albérletet, az utazást, a heti kiadásokat finanszírozzák – fejtette ki a gimnazista, aki nagyon reméli, bejut a főiskolára. Elárulta, indult az oktatási intézmény által meghirdetett versenyen, ahol a város turisztikai nevezetességeit kellett népszerűsíteni. Társaival a mártélyi kalandparkot választotta. Bejutottak az első tízbe, de szerinte arra nem sok esély van, hogy elsők legyenek, és bezsebeljék a jutalmat, azaz az ösztöndíjat – ha felveszik a főiskolára.

Legjobb barátnője, Jáger Anita is a BKF-re szeretne jelentkezni, a turisztika és vendéglátás alapszakra.

– Sok jót hallottam az iskoláról, és itt van Vásárhelyen – érvelt Anita, aki szintén a református gimnáziumban tanul.

Államilag finanszírozott hely a vásárhelyi kihelyezett tagozaton is lesz – a már említett szakokon kívül a kézműves és fotográfia alapszakokon is –, hogy pontosan mennyi, az később derül ki. A BKF felvételi tájékoztatóját böngészve viszont kitűnik, hogy a Vásárhelyen meghirdetett képzések költségtérítése kedvezőbb, mint Budapesten. A fővárosban például a kereskedelmi alapszak félévente 268 ezer forint.

Vass László rektor a nyílt napon arról beszélt, hogy az intézmény is új dologba vág bele a vásárhelyi tagozattal. Olyan szakembereket szeretnének képezni, akiknek sikerül majd elhelyezkedni. Ezért is fordítanak kiemelt figyelmet a gyakorlati oktatásra. Vásárhelyen szeptembertől a tervek szerint 200–250 hallgató tanulhat majd a volt SZTK épületében.

Olvasóink írták

 • 4. alexander 2011. január 21. 09:51
  „Kézműves és fotográfia szak ! Biztos hatalmas a kereslet a munkaerőpiacon a fotós-kézművesek iránt. A büfé-ruhatár szak túl hízelgő, ez annyit sem ér.”
 • 3. Mamma 2011. január 21. 06:31
  „Re: airwaves : Kereskedelem és marketing szakos hallgatók közül kerülnek ki a legsikeresebb üzletemberek. Nem sorolnám a ruhatárosok közé.
  Érdekes dolgokat meséltek a műhelymunkáról! http://hamarmu.blog.hu/”
 • 2. airwaves 2011. január 20. 12:16
  „Vásárhelyen tanulok tovább, mert itt laknak a szüleim és a barátaim... Jelentős érvek, főleg egy használhatatlan diplomával a kézben majd 3 év múlva.
  Örvendetes, hogy főiskola indul a városban és egy központi épület is megújul, de ezek a büfé-ruhatáros szakok mire jók???”
 • 1. hungagent 2011. január 20. 09:46
  „Ez aztán a ködösítés, meg hát jó marketing, így kell ezt csinálni!
  Mert senki nem veszi a fáradságot, hogy utána nézzen, a felvi.hu n hogy például tavaly fotográfia szakra államilag finanszírozottra 1 azaz 1 darab diákot vettek fel, meg 19 pénzest, legalább 300 ezer forint/ félévért. Hajrá szülők! Kézműves, meg fotgoráfus lesz a gyerekből, lazán 2 millából, de valami majd azért visszajön a munkanélküli segélyből!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helikopter pillepalackból

Rendkívüli fantáziával használják fel a vásárhelyi óvodások és iskolások a szüleik által leginkább hulladéknak tekintett dolgokat. Tovább olvasom