Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Százhúsz új parkoló lett

Három helyen összesen több mint százhúsz autó számára elegendő ingyenes parkolóhelyet hozott létre a vásárhelyi önkormányzat a belvárosban. A főiskolával szemközti parkoló beépítése miatt elveszett helyekért kárpótolta az autósokat a város – ez a lépés pontosan megfelelt a helyiek igényeinek.
A Hódi Pál utcában több tucat autó állhat egyszerre. Fotó: Tésik Attila
Megnőtt a vásárhelyi belvárosban az ingyenes parkolóhelyek száma. A mára jelentősen megerősödött városi forgalom célpontja – érthetően – a városközpont környéke, miután nagyjából itt csoportosulnak a bankok, a hivatalok és a közigazgatással kapcsolatos hivatalok, itt működik a nagyposta, a bíróság, a kórház, és az orvosi rendelők nagy része.

Az autók eddig vagy a tilosban álltak meg, vagy kiszorultak a belváros szélén lévő kisebb utcákra: a Kinizsire, a Mária Valériára, vagy behajtottak a tilosba. Az autók a Szent Antal utca sarkától végtelen sorban állnak még most is egészen a Lánc utcáig, de a belvárosba igyekvők az Emlékponttal szemközti Rózsa utcai parkolót is elfoglalták.

A tarthatatlan helyzeten ötletesen segített a város önkormányzata, két lépésben. Először ideiglenes parkolót létesítettek a Hódi Pál utcán annak az önkormányzati háznak a helyén, melyet nemrégiben bontottak le. Itt – ahogy azt Mihály Jánostól, az önkormányzati városüzemeltetési csoportjának munkatársától megtudtuk – három sorban összesen hatvan autó fér el.

A másik szakaszt két belvárosi utca, a Szent Antal és a Lánc egyirányúsítása jelentette. Ezek menetirány szerinti jobb oldalán is lehet már szabályosan parkolni. A kevésbé forgalmas, de a belváros szélén lévő Lánc utcában már fel is festették az útburkolati jeleket huszonhárom autó számára. A kirakatsor határát jelentő Szent Antal utcában is hamarosan kijelölik a parkolóhelyeket. A szakemberek számítása szerint itt újabb negyven személykocsinak lesz majd helye.

Az autósok körében jó a visszhangja az intézkedéseknek. Többen is úgy vélték, hogy az új, ingyenes parkolók kialakítása pontosan egybeesett a helybeliek igényeivel.

A Hódi Pál utcára autójával éppen beálló dr. Hegedűs Ilona szerint nagyon jó, hogy kijelölték ezt a Kossuth térhez közeli parkolót. Az ügyvéd asszony elmondta: többször is járt úgy, hogy a bíróság közelében egyáltalán nem tudott megállni, csak a Szegfű utcánál, a Zrínyi utca kórház utáni szakaszán, vagy sokkal messzebb, a belvárosi római katolikus templom előtt talált szabad helyet, s onnan sietett a soron következő tárgyalására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazi hajból készül paróka Erzsébetnek

Igazi emberi hajból, ingyen készít parókát egy vásárhelyi asszony annak a romániai magyar nőnek,… Tovább olvasom