Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Székkutasi tragédia: Kiderült, milyen kapcsolatban állt egymással a 4 áldozat

Figyelem!

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Az autóban utazók életüket vesztették, a vonaton nem sérült meg senki. A fénysorompó működött a MÁV közleménye szerint. Áll a vasúti közlekedés az érintett szakaszon. Teljes az útzár a helyszínen, a forgalmat a 47-es irányába terelik.
Újságírónk péntek reggel kiment a helyszínre, ahol már csak néhány szétszóródott autóalkatrész, egy kupac ruha, nylon kesztyűk és két fekete zsák emlékeztetett az előző esti tragédiára. A vonatközlekedés zavartalan, a fénysorompó működik.

Információink szerint mind a négy áldozat hódmezővásárhelyi lakos volt. A hátul utazó két fiatal barátok voltak. Mindketten tizennyolc évesek. Az idősebb fiú nyáron töltötte a tizennyolcat, a mellette utazó barátja decemberben lett volna nagykorú. Az autót nem az áldozat szülei vezették, hanem az egyik fiú barátnőjének szülei ültek az első üléseken.
Reggel még néhány roncs emlékeztetett a csütörtöki tragédiára  - Galéria


Korábban írtuk:
Huber Krisztián, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese arról tájékoztatta portálunkat: az Orosháza felől érkezett az autó a régi 47-es főúton érkezett, nagy valószínűség szerint Székkutas irányába haladt volna tovább.
 
Négy ember meghalt a kakasszéki vasúti átjáróban - rendőrségi fotók

A személyautóban négyen ültek. Két 18 évhez közeli fiatal, és két felnőtt: egy nő és egy férfi esett áldozatul a balesetnek. Nem tudjuk, hová valósiak.Nem hivatalos információink szerint nem egy család volt a négy áldozat, de a férfi és a nő házastársak voltak.
Négy ember halt meg a székkutasi vasúti átjárónál - GALÉRIA. Fotó: Török János

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a működő fénysorompó és félkaros sorompó ellenére hajtottak rá a sínre. Az autó vezető felőli oldala leszakadt, a vonat több mint 200 méteren sodorta maga előtt, mire meg tudott állni. A gépjármű másik fele megpördült, és a fénysorompótól tíz méterre állt meg Orosháza felé, az árokban hever. Egy hódmezővásárhelyi temetkezési cég autója most érkezett a helyszínre.
 
Halálos vonatbaleset Tolna megyében is
Halálra gázolt egy embert a a Pécsre tartó InterCity Kurd és Döbrököz között, Tolna megyében csütörtök este. Az érintett szakaszon szünetel a vasúti közlekedés - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t. Kavalecz Imre közleményében azt írta: a hatósági intézkedések ideje alatt az utasokat pótlóbuszok viszik az érintett szakaszon.
 
Négy ember halt meg a székkutasi vasúti átjárónál - GALÉRIA. Fotó: Török János


Korábban írtuk:
A helyszínen tartózkodó kollégánk elmondta: a Szeged felől közlekedő vonat féktávolsága alapján több mint 200 méteren sodorta a vonat a személyautót, amelynek négy utasa életét vesztette. A vasúti átkelőnél jelenleg a fénysorompó nem világít, a félsorompó nincs leengedve. Az utasokért vonatpótló busz érkezett, Székkutas felől csak az orosházi elkerülőre lehet felhajtani, a régi 47-est lezárták. Zajlik a rendőrségi helyszínelés.
Fotó: MTI/Donka Ferenc
Fotó: MTI/Donka Ferenc
 
Fotó: MTI/Donka Ferenc
Fotó: MTI/Donka Ferenc

Korábban írtuk:
Egy személygépkocsit sodort el a vonat Székkutas és Orosháza között a vasúti átjáróban - tudtuk meg a katasztrófavédelem honlapjáról. A baleset Kakasszéknél történt, a régi 47-es nyomvonalán. Az autóban utazó négy ember a helyszínen életét vesztette. A vonaton utazók közül senki nem sérült meg. Az orosházi hivatásos tűzoltók megkezdték a helyszínen a műszaki mentést. A vasúti közlekedés áll az érintett szakaszon.
 
Térkép forrása: police.hu
Térkép forrása: police.hu

A MÁV az alábbi közleményt adta ki: A Szeged-Békéscsaba vonalon, csütörtök este fél hatkor baleset történt. Orosháza és Székkutas között egy fény-és félsorompóval ellátott vasúti átjáróban személyvonat személyautóval ütközött. A hatósági intézkedések ideje alatt az utasokat vonatpótló buszok szállítják. A baleseti helyszínelést a rendőrség - vasúti szakértők bevonásával - elkezdte. Az eddigi jelentések szerint a sorompóberendezés üzemszerűen működött a baleset pillanatában. Az erre utazóknak hosszabb menetidővel is számolniuk kell.

A rendőrségtől tudjuk: A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett szakaszon teljes az útlezárás, a forgalmat a 47-es főút irányába terelik. 

Az OrosCafénnak két autóról beszéltek a szemtanúk, a Vásárhely24 pedig arról ír: a balesetnél jelen lévők nem tudták eldönteni, egy vagy két autó áll kettészakadva a vonat előtt.

Hamarosan további információkat és fotókat is közlünk a helyszínről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 tonna elektronikai hulladék gyűlt össze Vásárhelyen

A vasárnap 9-től 18 óráig Vásárhelyen rendezett elektronikaihulladék-gyűjtés során közel 50 tonna… Tovább olvasom