Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Szépkorúak aranyos tánca

Négy éve alakult meg Vásárhelyen a Szépkorúak Tánccsoportja, mely az országos nyugdíjas „Ki mit tud?"-okon két arany és egy kiemelt aranyminősítést szerzett. A hétvégén gyűjthetik be a következőt, Békéscsabán. Az átlagéletkor közel hetven.
– Négy éve alakult meg a táncsoportunk, mely hetente két próbát tart a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, a hétfői a szalon-, a csütörtöki a néptáncoké. Jelenleg a Kalocsa környékiekkel foglalkozunk, ilyen összeállítással készülünk a békéscsabai országos nyugdíjas Ki mit tud-ra – mondta Juhász-Nagy Mihályné Erzsike, a csoport vezetője, ahogy a többek fogalmaztak: lelke, motorja, szervezője.

A Szépkorúak Tánccsoportja az eddigi Ki mit tud-okon két aranyminősítést (Szeghalom és Keszthely) és egy kiemelt aranyminősítést szerzett, utóbbit Hajdúszoboszlón. Eredményeiknek köszönhetően juthattak el Erdélybe és utazhatnak ősszel Görögországba. Nem csoda, hogy a döntőkre szívesen gondolnak vissza, de a legkellemesebb emlék egy középdöntőhöz fűződik, ugyanis a néptáncosok közül egyedüliként kaptak maximális pontszámot.
– Mindannyian sírtunk, örömünkben – jelentették ki többen is. Szeretnek a próbákra járni, és jó a tanárnő, szeretik – csak becenevén, Cilának szólítják –, és minden foglalkozás végén eléneklik neki a „Nem adlak másnak" című népdalt.

Szépkorúak Tánccsoportja. FOTÓ: DM
Szépkorúak Tánccsoportja. FOTÓ: DM

A csoport minden tagja áldoz hobbijára, az első szoknyákat a vásárhelyi Nyugdíjas Szövetségtől kapták, de azóta minden ruhára és az utazásra is ők teremtik elő a pénzt. A létszám változó, 20–25-en vannak, az átlagéletkor 65–70 év közötti, a legfiatalabb tag, az 59 esztendős Elekes Péterné, a legidősebb a 80.-ban járó Kollár Imre. De kortalanok: vidámságuk, mindig mosolygós arcuk, az hogy állandóan készek az ugratásra, azzá teszi őket.– Hogy mik a terveink? Egyszerű, hogy minél tovább együtt maradjunk, sokat nevessünk, táncoljunk, és várjuk a táncolni szerető férfiakat a csoportba – mondta Juhász-Nagy Mihályné, aki a szóvivő szerepét is betöltötte ottjártunkkor. A búcsúzást követően folytatták a próbát, de előtte még szóba került: a csabai Ki mit tud után nyári szünet következik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kapnak kedvezményt szennyvízdíjból a jószágtartók

A játszótérre hirdette az önkormányzat a településen zajló szennyvízberuházással és a 47-es út felújításával kapcsolatos lakossági fórumot hétfőn, amire sokan voltak kíváncsiak. Tovább olvasom