Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Szeptember közepén nyit a vásárhelyi uszoda

Hódmezővásárhely - A nyitás után öt évvel garanciális javításokat végeznek a vásárhelyi sportuszodában, ezért egészen szeptember 15-éig zárva tart a létesítmény.
A vásárhelyi sportuszoda nagymedencéjében még van víz, de július 15-e óta már nem fogadnak vendéget. Ennek oka, hogy garanciális javításokat, felújításokat végeznek a létesítményben.

– Olyan munkák folynak, amelyeket nyitva tartás mellett nem tudunk megcsinálni. Az uszodát öt éve, pontosabban 2003. augusztus 20-án adtuk át, s nemrég tartottunk egy nagybejárást, mely során garanciális hibákat tártunk fel – mondta Molnár Attila, a HVSZ Zrt. strand részegységének vezetője, aki hozzátette: a kivitelező, a debreceni Keviép Zrt. ingyen végzi el a munkákat.

A strandon is volt javítás

A strand ülő- és gyógymedencéjének garanciális javítását 2005 őszén végezték el. Kicserélték a tönkrement fugákat, rendbe tették a meghibásodott leeresztő csöveket, kijavították a hibás külső lábmosókat, tusolókat. Idén áprilisban pedig egymillió forintból újrafugázták a külső nagymedencét. A sportuszoda leállás alatt a városi strand folyamatosan üzemel.

A medencetérben többek között újracsiszolják, majd festik a padokat. Kicserélik a törött burkolati lapokat, illetve megjavítják az úgynevezett padlóösszefolyókat is. Az egyik legnagyobb volumenű munkálat a jakuzzi csempéjének teljes cseréje.

A megnyitás óta ilyen hosszú, két hónapos bezárásra még nem volt példa. Kisebb-nagyobb leállások azonban már akadtak. Néhány alkalommal csőtörés miatt nem lehet használni az uszodát, illetve garanciális problémák fordultak elő, de a hibákat pár nap alatt kijavították. Évente két esetben pedig három napra mindig bezár a létesítmény, ekkor végzik el a kötelező nagytakarítást.

Az öltözőkben, zuhanyzókban az átnedvesedett falakat szigetelik, a szivárgó lefolyókat cserélik, a hibás WC-ket, piszoárokat javítják.
Megszüntetik a lapos tető beázását, az udvar felőli megsüllyedt járdát helyreállítják, a parkolóhoz közeli burkolatban lévő díszvilágítás átnedvesedett lámpáit is megjavítják. A gépházban átnézik a szivattyúkat, új hőcserélőket szerelnek fel.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Fegor 2008. augusztus 01. 07:05
  „szerintem is meg kellene valósítani. azt hogy tisztább, jobb legyen, azt mindenképp. de azt is, hogy olcsóbb legyen. és meg is lehetne csinálni, épp csak egy népszavazást kellene indítani, mint a kórháztörvény kapcsán. ott is látszódott, hogy az emberek símán megszavazzák, ha olcsóbb szolgáltatásra van szükségük. vagy nem? szerintem megváltoztak az emberek fürdőzési szokásai. mégpedig azért, amit mackó mond, nincs rá pénzük. egyeseknek. másoknak viszont van. az olló kettényílt, és még tovább nyílik a szegény és gazdag emberek között. ezt támasztja alá a drága strandok nagy látogatottsága, illetve mackó állítása, hogy sok emberrel beszélt, aki nem bírja megfizetni.”
 • 24. bibika 2008. július 31. 19:30
  „Fegor!
  Hegykőn:
  látogatójegy (nem fürdőjegy): 250.
  pl. Hegykő, Fertőhomok és Hidegség lakóinak:
  felnőtt napijegy 700, amúgy 1000
  diák 550, amúg 800
  felnőtt 7 alkalomra 4200 amúgy 6000
  diák 7 alkalomra 3300, amúgy 4800
  6 medence, szuper környezet.. stb. Nagyon jól éreztük magunkat.
  egész napi parkolás 400, 17 után 200
  kabinjegy 450,
  biciklitároló jegy 150.
  Én úgy gondolom, hogy ezt itt is meg lehetne valósítani!
  Javaslom ezt megfontolásra...”
 • 23. mackó 2008. július 31. 11:00
  „Nem az emberek fürdőzési szokásai változtak meg hanem a pénzük lett kevesebb és sokkal.
  Beszélgetek emberekkel (gyerekekkel akik egész nyáron nem jutnak le) sokan lejárnának szívesen mint régen csak nem tudják megfizetni és arról nem ők tehetnek hanem a város aki ilyen irányba vitte a strandot.
  Koszos, büdös, piszkos márcsak három mendence működik de a vizet még mindig nem tudják (nem akarják) beállítani.
  A HÉTEN még minden nap a középső MEDENCE tele volt BOGARAKKAL, (az emberek fel vannak háborodva) valami fekete bogárral és dögivel van a vízben. Ússzatok emberek és egyétek a bogarakat. Miért nem csinálnak ellene semmit?”
 • 22. Egy vidéki 2008. július 29. 22:53
  „Gondolom nem az volt a lényeg hogy jól megcsinálják, mert ahhoz idő kell, hanem az, hogy augusztus 20-án a város hozzáértő vezetői nagy csinnadrattáva átadhassák.l”
 • 21. rew 2008. július 29. 22:39
  „Uraim!
  Úgy gondolom, hogy tehetünk valamit!

  http://akjap.freeweb.hu/”
 • 20. Fegor 2008. július 29. 10:19
  „aláírom, hogy szar a strandunk. én személy szerint akkor is úgy látom, hogy azok a strandok a felkapottak, ahol van élményfürdő. ezek mindig jó forgalommal mennek, még ha drágák is. ettől még ugyan veszteségesek maradnak, de legalább van forgalmuk. és érdekes, hogy például a mártélyi holtágban is alig vannak, pedig az ingyenes. szerintem megváltozott az emberek strandolási szokása és ez nem elsősorban lj hibája (a szar strand az övé), hanem a fogyasztói szemléleté. ezért szerintem jó ötlet az aquabarlang, kiszolgálja ezt a szemléletet, úgy gondolom, hogy ezért jönni fognak ide a fürdőzni vágyók, még ha drága is lesz. megfizetni ettől persz mi nem fogjuk tudni, ezért részemről maradni fog a mostani strandolási szokásom, egy évben kétszer háromszor elmegyek élményfürdőbe, csak mostmár nem gyopárosra, hanem ide vhelyre. és néha gyopárosra is a változatosság kedvéért. szerintem az átlagos strandoló nagyjából úgy gondolkozhat, mint én. nézzük már meg vhelyen azt az aquabarlangot, azt mondják fasza. én is így vagyok a többi város strandjával. és persze marad mártély.”
 • 19. Írástudatlan. 2008. július 29. 09:53
  „Látjátok itt is megmutatkozik a város vezetés hozzá nem értése és kapzsisága!Nem hogy árat csökkentene helyette még jól fel is emelte!Az áruda sorok is azért konganak üresen mert valami iszonyúan drágán adnák bérbe.De mondjuk ahhoz a 22.-vendégnek éppen elegendő.Szégyen nem szégyen én magam is csak úgy tudtam lejárni a strandra hogy gyógykezeltek.Vizitórna,tangentor,úszás.Ezeket az órvos írta fel nekem.Így bemehettem még tavaly 100.-ft.-ért.De most már 150.-ft.-ra lett felvíve a belépő.Ebből is látszik hogy LJ.mennyire szociális érzelmű!Egyépként én sem bírnám megfizetni a belépőt.A feleségem még egyáltalán nem vólt a felújított strandon.Nem telik rá akár milyen hihetetlennek is tűnik.De azért nagy szükség van az élmény fűrdőre!Az majd olyan szép üresen fog kongani mint az üres barlang.Nagyon jó vólt gyerek koromban mert akkor minden nap letudtam járni és megtudtuk fizetni azt az 50.-fillért!Igaz akkor tájt még nem vólt vízfórgató de semmi bajunk nem lett a víztől.Most meg van szuper strandunk!Ami tele van ürességgel!”
 • 18. vin diesel 2008. július 28. 18:33
  „CSODA TÖRTÉNT : szombaton a hmvhelyi strandon 22!!!!!! fizető vendég volt...és 4autó a parkolóba.
  gratulálunk hozzá és további sok sikert...
  kell nekünk aqua barlang János!!!”
 • 17. Csavok 2008. július 28. 17:21
  „"Fegor"
  Itt nem a nyereségességről van szó, hanem arról hogy ez a strand tönkre van téve ! Ahogy "orbit" írta ezek vagy ennyire hülyék vagy szándékosan viszik gallyra. Mindkét eset bűncselekmény, kimeríti a hűtlen kezelés vádját.
  Júliusban 4 azaz négy medencével üzemel, amelyik közül az uszoda állandóan koszos, vastagon áll a szemét a fugákban és a medence fenekén, nincs szolgáltatás, a szuper bódésor üresen áll (gondolom nincs kifizetve), a cstorna feltúrva még mindig. Alig lézeng 200-300 ember a medencék környékén. 2000-3000 ember volt ezelőtt 10-15 évvel egy júliusi hétvégén.
  Ki ezért a felelős ??!!!
  Veszteség lehet, de nem ennyi és ilyen minőségű szolgáltatás !!!
  "Aquabarlang" nevetséges, az ország legmélyebben fekvő városában barlangot csak az idióta akar létrehozni. Ahhoz előbb hegyet kell építeni !!
  A tetejére meg talajt álmodtak a "szuperman"-ék és fákat meg bokrokat. Olyan mintha Dubai-ban lennénk, ahol az olaj és így a pénz is úgy folyik, mint nálunk a fekália.
  Csak abban bízhatunk, hogy ilyen hülyeségre nem adnak pénzt !!!
  Üdv.: Csavok”
 • 16. Fegor 2008. július 28. 16:58
  „fiúk, nem a kötöszködés, de hol tudtok nyereséges strandot mutatni? én egyet tudok, a gyulait. és szerintem azt sem mi magyarok tartjuk fent, hanem a románok. a makóiba is özönlenek, és a gyopárosiba. nekünk is ez kéne. egyébként a gyopárosi fürdő is jobb, mint a vásárhelyi, ~1200ftért több medence van, több büfé, szebb, tisztább. aztán a másik ~1300ért be lehet menni az élmény részbe is és a románok be is mennek. én is néha. és ott is drága. a mórahalmit pedig a ha jól emlékszem talán három éve újították fel. a mórahalmi strand tényleg nagyon jó, csak kevés a csúszda. és ami fontos, hogy makón is, gyopároson is de különösen mórahalmon nagyon kedves a személyzet.”
 • 15. Csavok 2008. július 28. 15:47
  „Kormos úr !
  Nem próbálna meg erről a teljesen tönkretett strandról egyszer egy tényszerű írást összeeszkábálni !!
  Mennyiért tenné meg, írja le és megadom. Unom ezeket a simlis hülyeségeket, amiket zabszemes fenékkel összefirgálgat Uram !!!!
  Ez az újságírás SZÉGYENE, amiket ÖNÖK Korom úrral együtt elkövetnek. Bűnrészesek Vásárhely tönkretételében, mert nem emelik fel szavukat a súlyos visszásságok megszüntetésének érdekében. Önök is butítják, sötétítik az embereket, ahelyett hogy kinyitnák a szemüket.
  NAGYON SÚLYOS HIBA ez "Uraim" !!”
 • 14. orbit 2008. július 28. 15:35
  „Még két gondolat! A múltkori inkább az újságnak szólt.
  Ilyet épeszű enber nem tesz, mint ami a strand körül folyik! Tehát vagy hülye, vagy nagyon is jól tudja, hogy ezt miért csinálja. Bármelyik is legyen igaz, abból a város csak vesztesen jön ki...”
 • 13. Írástudatlan. 2008. július 28. 11:08
  „Gondolom hogy lessz átadási buli!Lessz megint mit teleokádniuk városunk vezetőinek!Azon se csodálkoznék ha bent a megencék körül autóversenyt is rendeznének.Talán ebből nagyobb bevételre tennének szert mint a fűrdővendégek bevételéből.”
 • 12. frenszisz 2008. július 28. 08:19
  „A strand is sokadik példája a nincs gazdája dolgoknak.
  A strand is oylan mint egy kiállítás. 10-en megnézik, nagyhírtverünk, aztán elsikkad. Eddig nem láttam oylan önkoris kezdeményezést, ami nem csak egy kultúrális villanás, egy mű valami, hanem hasznos termelő, köztermelő-köz kielégítő valami lenne, tulajdonosi szemlélettel rendelkező vezetés, szakmai vezetés mellett.”
 • 11. aranka2 2008. július 27. 22:08
  „A strand valamikor a vásor legfontosabb társadalmi találkozóhelye volt, ezrek, vagy inkább tízezrek mindennapos életformája. Mára egy teljesen lezüllött semmi. Köszönjük, Lázár János!
  Erről a folymaról hurráoptimista cikkecskéket kiöklendezni aligha tartozik a tisztességes újságírói munka körébe, dehát ilyen viszonyok vannak, meg kell élni.”
 • 10. mackó 2008. július 27. 12:19
  „Lehet, hogy szándékosan rombolják le a vásárhelyi strandot.Lehet, hogy ezt is eladja majd lj. Miért csodálkoznak, hogy ennyi vesztesége van, hiszen nem kell a látogató vásáhelyen elvették az emberektől.
  Jól mondjátok szar az egész nincs semmi csak piszok és kosz. Koszosak (3 medence de a kacsa is) a medencék aljai, feketék a vize is piszkos nem szólva a víz hőmérsékletéről amit nem tudnak 2 napig egyformára melegíteni. Vagy olyan hideg, hogy megfagy az ember v. olyan meleg, hogy nem kapunk levelegőt.
  A fű szintén piszkos oda nem lehet leülni az biztos.
  Molnár Attila egy fenomé, hogy így lezülleszti a vásárhelyiek strandját és nem felel érte. Azt hiszem lj parancsára csinálja.l”
 • 9. vin diesel 2008. július 27. 10:44
  „mórahalom fürdő belépő:1300ft - 14 medence,tiszta,szép,nem kell 5évente ujraépiteni...stb.
  hmvhely "strand":1000 ft. - 3medence,drága,1büfé,drága parkolo.......stb,stb.
  évi 100millio veszteség....
  gratulálok.Önök nyertek.l.jános és m.attila megcsinálták :)”
 • 8. Fegor 2008. július 27. 09:11
  „bibika! sopron mellett hol és mennyiért?”
 • 7. bibika 2008. július 27. 00:06
  „A múlt héten voltunk a Sopron melletti egyik fürdőhelyen... Jók voltak az árak. Modern strand, jó kabin szép füves rész!!!!!
  Tehát az itteni egy kicsit fos ahhoz képest... bocsi .) De ide sem fogok sűrűbben menni, úgy hiszem.”
 • 6. vin diesel 2008. július 26. 18:23
  „vicc ez az egész...
  de nyugalom:a polgármester úr megmondta h kell ide aqua-barlang,csak azt nem tudom h ki fogja kifizetni a 3000ft-os belépőket????
  in memorian hmvhelyi strand :(”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önerőből végez tűzoltó munkát a mindszenti komp üzemeltetője

Mindszent - Az idén valószínűleg elmarad a mindszenti komp feljáróinak 2 millió forintos felújítása,… Tovább olvasom