Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Szeptember végén indul a Trollmann Program Vásárhelyen - Karbantartói képzés is lesz a romáknak

Karbantartói képzéssel, üzemcsarnok létesítésével segíti a vásárhelyi romák felemelkedését a helyi nemzetiségi önkormányzat - ezt a csütörtöki lakossági fórumon jelentette be Mátray Attila, a szervezet elnöke.
Oktatással, képzéssel segíti a vásárhelyi romákat a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat. – Szeptember végétől, október elejétől egy országosan is egyedülálló mintaprogramot indítunk a város azon területein, ahol a legnagyobb számban élnek romák. A program a Trollmann nevet kapta – mondta a lakossági fórumon Mátray Attila. A Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Csomorkányi Szociális Szövetkezet 300 órás település-karbantartói képzést szervez. Akik elvégzik a tanfolyamot – összesen 20 fő, azokat a szövetkezet a lakóhelyük környezetében fogja foglalkoztatni. Jelentkezni a felzárkóztatási programirodán lehet.

Mátray Attila arról is beszélt, hogy tervezik egy üzemcsarnok létesítését is, ahol 30 megváltozott munkaképességű vásárhelyinek biztosítanak mezőgazdasági jellegű munkát. Egyebek között paradicsomot és gombát is termesztenek majd.

Márki-Zay Péter polgármester hangsúlyozta, a tanfolyam és a munka felemelkedési lehetőséget jelent sokaknak. Az önkormányzat a munkahelyteremtés mellett a közösségépítést is támogatni szeretné.
 
Ki volt Trollmann?
Johann Trollmann (1907–1943) cigány származású, német ökölvívó volt, a porajmos, vagyis a roma holokauszt áldozata. Képzésről, munkahelyteremtésről is szó esett a Szabadság téri fórumon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Raktárkonténert fosztott ki egy hódmezővásárhelyi férfi - Fotók

Raktárkonténert fosztott ki egy hódmezővásárhelyi férfi - Fotók
Egy ipartelepen levő raktárkonténerből különféle szerszámokat, villanyszerelési eszközöket és ipari… Tovább olvasom