Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Szeptemberre készül el a vásárhelyi sportcsarnok

Hódmezővásárhely - A leendő új vásárhelyi sportcsarnok építői elérték a tetőszerkezet magasságát. A belváros szívében készülő, 2500 négyzetméteres létesítményt szeptember elsején avatják. Tizenöt éven át béreli majd a város – aztán végleg önkormányzati tulajdonba kerül.
Nagy gépek forgolódnak a vásárhelyi Szegfű utcában, ahol – egészen pontosan az Eötvös szakközépiskola, illetve az egykori Központi Általános Iskola udvarán – a K-Art Ingatlanfejlesztő Építő Zrt. építi a város leendő új sportcsarnokát. A mélygarázst is rejtő épület kivitelezési munkái jól haladnak. Tavaly még a pincénél jártak, mára az épület magasan kiemelkedett a földből a telket határoló kerítés mögül. Az építkezéshez használt elemek egy részét a minap darukkal emelték be a helyükre, emiatt a Szegfű utca egy részét le is kellett zárni.

Most már messzebbről is látszik, hogy épül valami a bekerített telken Fotó: Tésik Attila

– Folyik a pillérvázas épület szerkezetének építése, a pillérek tetejére rácsos tartók kerülnek, melyeket kisebb rácsok merevítenek, ebből áll majd össze a szerkezet. A pillérek és az összekötő vasbetongerendák betonozásánál tartunk – vázolta az építkezési munkálatok jelenlegi fázisát Nagy Csaba. A K-Art Zrt. beruházásáért felelős vezető hozzátette: a monolit gerendákat helyben öntik, s az épület ásványgyapot töltésű szendvicspanel héjazatot kap. A tetőszerkezet „bedaruzását", s a szendvicspanel szerkezet elhelyezését a tervek szerint február 15-én kezdik meg. A tetőszerkezet várhatóan március közepére készül el, majd ezt követően kezdődnek meg a belső szakipari munkák.

Mint arról beszámoltunk, a városi közgyűlés 2005-ben tárgyalt egy úgy sportcsarnok építéséről, majd 2006-ban döntött a beruházás megindításáról, mivel a Hódtói Sportcsarnok kapacitása már régóta nem elegendő. Az Eötvös szakközépiskolának eddig nem volt tornaterme, diákjai két, összenyitott termet használnak a testnevelés órákon. A munkálatok a terület régészeti feltárásával kezdődtek. A vásárhelyi belváros szívében szeptember elsején avatandó sportcsarnok 2500 négyzetméterén tizenöt sportág művelői kapnak helyet, a nézők négyszáz személyes lelátón szurkolhatnak kedvenc csapatuknak. A három részre osztható küzdőtéren egyszerre három testnevelés órát is tarthat az iskola, egy nemzetközi meccsek lejátszására alkalmas kosárlabdapálya is helyet kap. A csarnok kiszolgáló helyiségei közé pedig hat öltöző, két szertár, orvosi és tanári szoba, illetve kondicionáló- és fitneszterem tartozik. A mélygarázsban a tervek szerint egyszerre kilencven autó is állhat.

A beruházás 700 millió forintos költségét a kivitelező állja. Az úgynevezett PPP-konstrukcióban készülő sportcsarnokért tizenöt esztendőn keresztül bérleti és használati díjat fizet a város. A létesítmény ezután teljes egészében önkormányzati tulajdonba kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kukori farok nélkül is kakas

Hódmezővásárhely - Különleges kakas kapirgál a hódmezővásárhelyi Szűcs Jánosné baromfiudvarában, a… Tovább olvasom