Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Szigorúan ellenőrző mindszenti zsaruk

A jövőben sem lesznek toleránsabbak a rendőrök a kivilágítatlan kerékpárosokkal szemben – hangzott el tegnap a mindszenti képviselő-testületi ülésen, ahol felvetődött: a 10 ezer forintos bírság ilyen esetben túlzó. A vásárhelyi rendőrkapitány szerint viszont az emberélet megfizethetetlen.
A lopások adták a legtöbb munkát a mindszenti rendőrőrs állományának – derült ki tegnap a kisváros testületi ülésén. A közbiztonsággal kapcsolatban az is elhangzott, hogy az előző évhez képest tavaly majdnem duplájára nőtt a településen a lopások száma: a statisztikát a temetőből eltulajdonított kegyeleti tárgyak nagy száma alakította át. Mint arról lapunk is beszámolt, jó néhány vázát loptak el a sírkertből, a tetteseket azonban elfogták.

Tavaly két rablás is történt Mindszenten, valamint nagy felháborodást keltett az emberölés, amiről szintén hírt adtunk. Kábítószerrel való visszaélés miatt egy esetben jártak el a rendőrök. A statisztikai adatok ismeretében Dezső József vásárhelyi rendőrkapitány kiválónak ítélte a mindszenti közbiztonságot. Hasonlóan vélekedett erről Jónás Imre, a rendőrőrs megbízott parancsnoka is. Bár – mint megjegyezte – továbbra sincs állandó ügyelet éjszakánként a rendőrőrsön, ám egy egyenruhás bármikor hívható probléma esetén.

Jónás Imre kérte, a lakosság mérlegelje, mikor van szükség rájuk, hiszen elég gyakran előfordul, hogy egy ittas személyhez hívják ki őket, aki már szinte taxiként várja a hazaszállítást. A több mint egyórás beszámoló után kérdések is felmerültek. Borsi Imre képviselő szerint egyre több autó tűnik el, és egyesek lopják az üzemanyagot is. Antal István a birkalopások ügyét vetette fel. Ezt időszakos bűncselekményeknek minősítette Jónás Imre, aki szerint mindennek ellenére továbbra is nyugodtan tartsanak juhot a mindszentiek. Felvetődött a kivilágítatlan kerékpárosok ügye is, Pölös Mihály képviselő szerint talán egy kicsit drasztikus a 10 ezer forintos birság a hiányzó lámpáért. „Nem tudunk olyat ígérni, hogy toleránsabbak leszünk a biciklisekkel szemben" – mondta Dezső József, hiszen világítás nélkül közlekedni balesetveszélyes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szomszédviszály a vásárhelyi Csillag utcában

Tűrhetetlennek tartja a vásárhelyi Rákos István, hogy édesanyja házának udvarán a másik házrészben… Tovább olvasom