Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Szökőkutakat és padokat kerülgettek

Idén harmadszor rendezte meg vasárnap Hódmezővásárhely belvárosában, a Dr. Rapcsák András sétálóutcán és környékén a Bringalovagok elnevezésű cross country kerékpáros versenyt a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub a helyi önkormányzat és a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány támogatásával.
Az eseményre közel 50 amatőr és igazolt versenyző nevezett, és igyekezett az adott időn belül minél több 730 méteres kört megtenni. A vonalvezetés gyors, technikás volt, akadálynak a meglévő tereptárgyakat, padokat, szökőkutakat, fákat használták.

Az esemény díszvendége a 84 éves Kócsó Mihály és a 78 esztendős id. Szántó Lukács – fia is bringás lett – volt. 1956-ig együtt versenyeztek a Vásárhelyi Dózsa színeiben. Elmondták: jóleső érzés a fiatalokat tekerni látni, de kicsit kevesen vannak. Az ő idejükben Hódmezővásárhelyen legalább 30 igazolt „cangás" volt, míg Szegeden öt-hat kerékpárosklub működött.

Slalom a szökőkútnál. Fotó: Frank Yvette
Slalom a szökőkútnál. Fotó: Frank Yvette

De az ilyen rendezvények segítik népszerűsíteni a sportágat: – Tavaly még tettem egy kört a versenyen – árulta el Kócsó Mihály. Az eseményen bemutatták a mezőnynek és a nézőknek a 12 éves, mozgásában korlátozott Sipos Evelint, aki az előző vasárnapon speciális, háromkerekű bringát kapott a verseny szervezőitől.

A Bringalovagok hobbi kategóriájában a junioroknál Albert Szintia Dóra, az ifjúsági, felnőtt kategóriában Vörös Kornél, a masterseknél Szőke Sándor nyert, míg a sport, vagyis a profi kategóriában az ifjúságiaknál Török Ince, a masterseknél pedig Szabó Róbert győzött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemcsak fotók, filozofikus üzenetek is

Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező fényképeiből nyílt kiállítás Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom