Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Szomszédjai mentették meg az életét

Egy balszerencsés esés után beütötte a fejét – aztán csaknem elvérzett a mindszenti Kanfi Horváth Sándorné. A vérzést a segítségére siető szomszédok próbálták elállítani, majd az orvos, végül a 77 esztendős asszonyt be kellett vinni a szentesi kórházba. Azt mondja, a szomszédoknak köszönheti az életét.
Kanfi Horváth Sándorné sohasem felejti el augusztus 1-jét. Délelőtt 10 óra tájban kiment az udvarra egy vödör vízzel meglocsolni a virágokat, unokahúga, Ágoston Jánosné nem sokkal ezelőtt köszönt el tőle. Neszezést hallott, azt hitte, visszatért a rokona, meg akart erről győződni, visszafordult, megbotlott egy betondarabban, és fejjel nekizuhant a kerítés téglaoszlopának, amiből egy kis darab le is tört. A homlokán nyolc centis seb keletkezett – a koponyacsontja szerencsére nem tört el –, és ömlött belőle a vér.

– Nem vesztettem el az eszméletemet – emlékezett vissza a történtekre a 77 esztendős Teri néni –, mindkét tenyeremet rászorítottam a sebre, az ujjaim között folyt a vér végig a kezemen, és siettem a szomszédba segítséget kérni. Először Ménesinéhez kopogtattam be, azonnal kijött, riadóztatta a környéket, majd Fülöpnével megpróbált rajtam segíteni. Lepedőt téptek kötözőanyagnak, igyekeztek azzal csökkenteni, elállítani a vérzést. Nem sikerült. Egyre gyengébbnek éreztem magam, és nagyon féltem.

Később egy számára ismeretlen személy elsősegélyben részesítette, majd elvitték dr. Ávéd Jánoshoz, aki azonnal mentőt hívott és a szentesi kórházba vitette, ahol összevarrták, összekapcsozták, ellátták a sebet. Tegnap már a kötést is eltávolították, és Teri néni a körülményekhez képest jól érzi magát.

Akik segítettek

Kanfi Sándorné Terike beszélgetésünk során nem győzte elégszer hangsúlyozni, ha nem sietnek gyorsan a segítségére, biztos meghalt volna. Íme azoknak a névsora, akiknek az „újjászületését" köszöni: Ágoston Jánosné, Papp Gabriella, Rideg Renáta (utóbbi kettő vitte be a helyi orvoshoz), Ménesi Ferencné, Fülöp Antalné és Luca Ferencné Nagyillés Erika (ő részesítette elsősegélyben).  
– Esküszöm, ha nincsenek a szomszédok, meghalok..... Nagyon hálás vagyok, szinte újjászülettem, nem tudom elégszer megköszönni azt, amit értem tettek. Számomra ismeretlenek is rögtön segítettek. Egyébként ilyen „ballábas" vagyok, már történtek velem hasonló balesetek. Egyedül élek, nem járok sehova – hová is mennék már közel nyolcvanévesen? –, kicsit begubóztam. De nem hagyhatom el magam, a nővérem lánya is figyel rám, és segít.

– Már a postán intéztem az ügyeimet, amikor rám csörögtek telefonon, hogy a nagynéném megsérült, ömlik a fejéből a vér – mondta a 48 éves Ágoston Jánosné. – Iszonyú érzés volt, azt nem lehet elmondani. Hirtelen azt sem tudtam, mit csináljak, nem is emlékszem, miként mentem vissza hozzá. Ott „magamhoz tértem", segítettem, és végigkísértem egészen Szentesig. Örülök, hogy jobban van, és a seb is alig látszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindszent versenyt fut az idővel

Mindszent - Szegvár és Mindszent együtt akar pályázni a szennyvíztisztító és a… Tovább olvasom