Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Tabáni nap

A tabáni nap sztárvendége a Hip Hop Boyz volt szombaton. A hagyományos vásárhelyi Damjanich utcai rendezvényt a vihar sem zavarta meg, a szervezők és az önkéntesek fogták a sátrak tartóvasait, hogy a szél el ne vigye az egészet.
A Hip Hop Boyz is nagy sikerrel lépett fel a tabáni napon. Fotó: Tésik Attila
Több százan mulattak szombaton a vásárhelyi tabáni napon. A városrészben már régi szokás, hogy júliusban egész napos rendezvénnyel várják a lakosokat. A Damjanich utcai füves területen felállított színpadon egymást váltották a produkciók. Többségében helyiek szórakoztatták a helyieket. A Tarjáni Általános Iskola diákjai a délelőtti nagy forróságba egy kis hűsítőt hoztak a Pancsoló kislány című előadásukkal.

A tabáni napról most sem hiányozhattak a gyermekek kedvencei, az ugrálóvárak. A szülők ennek lehet, hogy nem annyira örültek, mint csemetéik, mert egy két perces ugrálásért 200 forintot, vagyis egy korsó hideg sör árát kérte el a „vár ura".

A játékok között igazi régi darabokat is találhatott a vendégsereg. A horgászos, illetve Minden húzás nyer feliratú standok a nyolcvanas évek elejét idézték. A retrós dolgokat inkább az idősebb korosztály részesítette előnyben, talán a gyermekkorukat idézve ezzel vissza.

A nap fő műsorszáma a Hip Hop Boyz koncertje volt. A budapesti fiúcsapat érkezésére a színpad előtere megtelt sikongató lányokkal és asszonyokkal. A hangzavar csak fokozódott, amikor a fiúk erőteljes csípőmozgatás közepette szép lassan megszabadultak terepszínű zakóiktól.

A nevében is utalt az együttes arra, milyen stílust képviselnek. Ennek ellenére az egyik ráadásszámuk egy roki volt, s egy nőt is felcsaltak a világot jelentő deszkákra táncolni. A lányon kívül két fiúcska is táncra perdült. A bemutatkozás során kiderült, hogy a kisebbik, a mindössze kétéves apróság igencsak otthon van a breakben, mert rendesen kevert.

A fiúkat hastáncos lányok váltották a színen. A produkciót még a hirtelen támadt viharos szél sem zavarta meg. A szereplők öltözőjének kialakított sátrakat az erős légmozgás emelgetni kezdte. A tartóvasakat ezért a szervezők és az önkéntesek azonnal megragadták, nehogy elrepüljön az egész.

Egy érdekes jelenetnek is szem-, illetve fültanúi lehettek néhányan. Az egyik tartóvasat egy tinilány fogta, s közben beszélgetésbe elegyedett az egyik átöltözős „boyz"-szal. Erre azonnal felfigyelve a szomszédos vasat szorongató barátja a következőt kiáltotta oda bosszúsan: „Látok mindent!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a buszok járnak a vásárhelyi Petőfi utcán

Vásárhelyen a kétmilliárd forintos útrehabilitációs program keretében több utcában is dolgoznak, így… Tovább olvasom