Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Támogatás árvízkárra

Rendkívüli közgyűlést hívtak össze Vásárhelyen abban az ügyben, hogy a vis maior-keretből támogatást igényeljen az önkormányzat az árvíz okozta károk helyreállítására.
Rendkívüli közgyűlést hívtak össze Vásárhelyen abban az ügyben, hogy a vis maior-keretből támogatást igényeljen az önkormányzat az árvíz okozta károk helyreállítására. A kérelmet a területfejlesztési tanácshoz kell benyújtani, szükséges azonban hozzá a polgármester nyilatkozatán kívül a testület határozata is arról, hogy a felmerült költségekre a városi büdzsé nem biztosít fedezetet.

Márpedig nem kevés pénzről van szó, már ami a vásárhelyi helyzetet illeti. A tegnapi ülésen ugyanis kiderült: a Tisza rekordvízállása közel 100 millió forintba került a városnak. A védekezési költségek 60,8 millió forintot tettek ki – ebbe beletartozik a szúnyogirtás, a fertőtlenítés, az üzemanyag és a munkabér. Ami pedig az utakat illeti, összesen 35,5 milliós kár keletkezett. A mártélyi üdülőterület útjainak helyreállítása 12,5 millióba, a Tiszai út 15 millióba, a bodzási mezőgazdasági feltáró út rendbetétele pedig 8 millióba kerül.

A közgyűlés tegnap mindkét határozati javaslatot egyhangú szavazással fogadta el, így most már minden akadály elhárult a támogatás igénylése elől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elköltöznek a Kaszap utcai butikok

Parkot alakítanak ki az Emlékpont épülete mögött, a jelenlegi hamburgerbár, fagyizó és ABC helyén… Tovább olvasom