Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Tárgyal a McDonald’s Vásárhellyel

Hódmezővásárhely - Több ezren szavaztak három internetes hírportálon, köztük a delmagyar.hu-n is arra a kérdésre, kell-e McDonald's Vásárhelyre: a döntő többség az igenre kattintott. Az amerikai cég magyar leányvállalata már rendelkezik egy telekkel a hódtói benzinkút mögött, és jelenleg is tárgyal a vásárhelyi önkormányzattal.
Évek óta izgatja a vásárhelyieket, persze leginkább a fiatalabb korosztályt, hogy megjelenik-e végre a városban is az egyik legnépszerűbb amerikai gyorsétteremlánc, a McDonald’s.

Az évek óta ígért gyorsétterem ügye akkor került ismét napirendre, amikor néhány éve a hódtói kereskedelmi övezetben a Magnum Hungária Lambda Kft. az egykori sporttelep többhektárnyi területén felépítette a Family Centert. Már akkor is szó volt róla, hogy igyekeznek idecsábítani a McDonald’sot. A hosszú évekig tartó tárgyalások eredményeként tavaly novemberben a gyorsétteremlánc megvásárolta a Family telkének a Tóalj és Kaszap utca sarkán lévő részét.

Az már akkor kiderült, hogy a McDonald’s Magyarország Kft. hosszú távú tervei között szerepel a vásárhelyi étterem megnyitása. Hogy az milyen formában készülhet el, még nem tudták megmondani.

Azzal kapcsolatban, hogy mekkora igény lenne a vásárhelyi étteremre, három portálon, így a delmagyar.hu-n is indult internetes felmérés. Több ezren szavaztak, több mint 80 százalékuk igennel voksolt.

– A vállalat továbbra is szeretne éttermet nyitni Vásárhelyen, ennek lehetőségeiről és feltételeiről tárgyalásokat kezdeményeztünk. E tárgyalások jelen pillanatban is folynak az illetékesekkel annak érdekében, hogy a várossal együttműködve történhessen mindez – válaszolta érdeklődésünkre Dudás Csilla, a McDonald’s magyarországi sajtóügyeit intéző budapesti Avantgarde BC. Kft. kommunikációs menedzsere.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. Lillencs 2011. május 24. 15:22
  „Szerintem inkább a Lucullust kellene kibővíteni.”
 • 51. fles2 2011. május 24. 07:28
  „50.Amerikában a szegények étterme...Mi meg nem tudunk jól lakni,mert nincs annyi pénzünk”
 • 50. attilamet 2011. május 23. 22:19
  „"80 százalékuk igennel voksolt."
  Van aki ezt a hülyeséget elhiszi?
  Jómagam csak egyszer voltam egy ilyen szennybe azóta nagy ívben kerülöm. 1000 Ft-ból még éhségemet sem tudtam oltani, nemhogy jóllakni. Egy szó, mint száz ez a gazdagok (kövér emberek) szórakozása. Az átlag vásárhelyi jó ha egy évben egyszer megengedheti magának ezt a luxust.”
 • 49. fles2 2011. május 23. 18:16
  „legalább nem csizió sajtot tesznek bele”
 • 48. 4Angel 2011. május 22. 14:05
  „Hagyományos hamburger sokkal finomabb de azt is úgy lehet élvezni ha ritkán eszel belőle , mindennap nem jó az sem !!!”
 • 47. booo 2011. május 21. 21:02
  „3évesférfi, CID !
  38. Norman_Bates szépen leírta.
  Menint jön egy multi (mert az!) és a helyi vállalkozóknak alávág.
  40. Hungarikum is szépen leírta a teszkó esetét. A mekivel is ugyanez lesz! Helyi vállalkozók fognak csödbe menni, lehet hogy 10 munkahelyet teremtenek majd, de lehet hogy e miatt ugyanennyi -vagy több- munkanélküli is lesz. Továbbá a bevétel nagy része nem marad az országban, hanem külföldön landol.
  Az a baj hogy sokan nem értik a lényeget.
  Ha nem láttad volna még, kérlek türelmesen nézd végig: http://www.youtube.com/watch?v=R1i0YUZJZm0&feature=player_embedded”
 • 46. zoltanszabo 2011. május 21. 20:57
  „T.44 . Amire Te gondolsz az a " hamburger adó " .”
 • 45. 3évesférfi 2011. május 21. 18:06
  „44. csakugyirok: Annál jobb, hadd fizessenek ezek is.”
 • 44. csakugyirok 2011. május 21. 15:45
  „Egyáltalán nem mellesleg most akarják megadóztatni az egészségtelenül étkezőket (van valami szép neve is az új adónemnek, de nem jut eszembe). Akkor ez most mi?”
 • 43. 4Angel 2011. május 21. 14:48
  „Több mint 550 orvos, egészségügyi szakember és civil szervezet írta alá azt a nyílt levelet, amelyben kérik a McDonald´s-ot, vonja vissza a piacról a Ronald McDonald´s nevű bohócát, amely a gyerekeket gyorsétkezésre csábítja.  fotó: http://uncyclopedia.wikia.com

  A bohócot a gyorsétteremlánc jelképének tekintik, s főleg az amerikai gyerekekre van hatással. A fogyasztóvédelmi aktivisták és egészségügyi szakértők kifejtették, hogy a McDonald´s menüjétől gyermekek generációi lettek túlsúlyosak, s ez az egészségügy büdzséjét is megterheli.  A Corporate Accountability International nevű civil szervezet irányítja a vörös parókás bohóc elleni kampányt tüntetések szervezésével. A nyílt levelet elküldik az összes amerikai la”
 • 42. 3évesférfi 2011. május 21. 13:45
  „41. Norman_Bates: Most tényleg belinkelsz egy ilyen szemetet? Ne már. Szerinted a magyar vállalkozó nem vágja át látványosan a vásárlóit az állammal együtt?
  Másrészt pedig a szülők felelőssége, hogy mire nevelik a gyerekeiket. Ha agyhalott módjára a Mekibe hordják őket, azért ők a hibásak. Azzal sincs amúgy semmi baj, _mértékkel_, bár én be nem teszem a lábam egyikbe sem. Nyugat-Európában ezek szerint a lakosság 10 év munkaviszony után rokkantnyugdíjba vonul. Nos, szerintem ez nem pont így van. Az, hogy ez Magyarországon népszokás, megint nem a gonosz karvalytőke hibája, hanem kié is?”
 • 41. Norman_Bates 2011. május 21. 11:19
  „http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:u0VFRn5rQ68J:lohere.net/ikm/index.php/McDonald%27s+mcdonalds+zsid%C3%B3&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&source=www.google.hu

  De egyébként se az a lényeg, hogy zsidó -nem zsidó, talicskával hordja ki a pénzt, miközbe látványosan átba*a a vásárlóit.
  Persze, mondhatnám azt, hogy kit érdekel, bassz*a úgy el az egészségét mindenki ahogy akarja a szeméttel, magánügy, csak az a gond, hogy szaros 10 év munkaviszony után hanyattvágja magát rokkantnak, aztán tartsuk el.
  Innenstől kezdve már nem is annyira magánügy.”
 • 40. Hungarikum 2011. május 21. 10:49
  „35. Lehet, hogy eltévedtél egy picikét.... Hódmezővásárhely megyei jogú város, tehát nem falu, nem is sima város hanem megyei jogú Város!
  A szavazás már le volt zsírozva, az itt lakók 90 %-a szerintem ellenzi ezt a gyorséttermet.
  De legalább munkahelyet teremt, ennyi haszna talán van.
  Amúgy meg a Tecso miatt is bezárt rengeteg kisbolt... azzal senki se foglalkozik, mindenki a hipermarketekbe jár mert olcsó és az embereknek nincs pénze....”
 • 39. 3évesférfi 2011. május 21. 10:14
  „38. Norman_Bates: Ami amerikai, az automatikusan zsidó? Érdekes, a McDonald név mintha nem olyan csengésű lenne, de nekünk az mindegy, egy kis zsidózáshoz nem kell garasoskodni. Izraeli zászlót égetni egyébként is annyira intelligens cselekedet.
  Nem kötelező odamenni, lehet támogatni a magyar vállalkozót is. Bár ők sem az adózási kedvükről híresek.”
 • 38. Norman_Bates 2011. május 21. 09:45
  „Az olyan hozzászólások, hogy fel kellene venni a kesztyűt, jobb szolgáltatást nyújtani, olcsóbban, igazak.
  De sajnos még sem, aki mekibe fog járni, azt nem érdekli, hogy szarabbat kajátl ugyanannyiért, hogy köszönőviszonyba nincs a marhahús az odaírtal, hogy a plakátokon és reklámba nyomatott képek haveri kapcsolatba nem állnak a tényleges mérettel.
  A lényeg a presztizs, hogy látszódjon a verda a mekdrájvon, meg menő, mert mekibe kajálhat.
  Azért jusson mindenkinek az eszébe, hogy minden otthagyott 1.000 ft-ból jó 500-al a zsidó nagytőkét támogatják.
  Gratulálok!
  Magyar zászlót mikor égetünk?”
 • 37. 3évesférfi 2011. május 21. 00:19
  „35. tigris15: Ha te falunak érzed, faljad a kocsonyát. Más meg egyen azt, amit akar.”
 • 36. 3évesférfi 2011. május 21. 00:18
  „32. booo: Jézusmária, az egészségbajnok talponállók és a csalamádés hambizók forgalma le fog csökkenni!!! Oda Vásárhely egészsége :(((”
 • 35. tigris15 2011. május 20. 23:32
  „Emberek! Vásárhely egy falu,és falukba ne keljen már burger...mikor ott van a jó kis hazai disznótoros lakoma...”
 • 34. CID 2011. május 20. 21:46
  „Én nem értek a hambikhoz, de mitől egészségesebb egy tősgyökeres hambistól vásárolt hambi, mint a mekitől ?
  Valami szagértő elárulná ? :)”
 • 33. zero 2011. május 20. 20:02
  „Ez nem szavazás volt hanem reklám”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákkonferencia és vígjáték Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Németh László Napok pénteken háromnegyed 10-kor a „Tánc a… Tovább olvasom