Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Tárgyalások az új rendelőintézetről

Egyelőre nem tudni, mikor kezdődhet el a vásárhelyi rendelőintézet két új épületének kialakítása, s arról sincs hír, miből finanszírozza a beruházást a város. Azt azonban az egészségügyi bizottság elnöke elmondta: a tervek nem azért készültek, hogy tervek maradjanak, s az önkormányzat tárgyalások útján keresi a forrást.
Néhány hónapja már a látványterveit is bemutatták a vásárhelyi rendelőintézet két új épületének. A beruházás egyre sürgetőbb, hiszen ahogy arról már sokszor írtunk, a szakorvosi rendelők most egy igencsak lepusztult állapotban lévő ingatlanban működnek.

A becslések szerint milliárdos terv új megoldást kínál: nem a mostani rekonstrukciójáról, hanem két új épület kialakításáról van szó. A Városház utcáról tehát egyrészt a kórházi komplexumba, a Zrínyi és a Hunyadi utca sarkára, a jelenlegi raktárak helyére költöznének a szakorvosi rendelők, míg az egészségcentrumként működő másik részleg a strandfürdő területén kapna helyet. Itt végeznék el a különböző szűrővizsgálatokat és gyermekgyógyászati rendelésre is ide járnának a vásárhelyiek.

Arról azonban eddig keveset lehetett hallani, mikor és miből valósulhat meg az elképzelés. Grezsa István, a vásárhelyi önkormányzat egészségügyi bizottságának vezetője kérdésünkre elmondta: a terv természetesen nem azért született, hogy csupán terv maradjon. A rendelőintézet költözése prioritást élvez, önerőből azonban a város nem tudja megoldani. Ez a beruházás jelenleg nincs olyan pályázati körben, hogy állami forrást remélhetne a település. Éppen ezért másfajta megoldásokról tárgyal az önkormányzat – amennyiben a város helyzete engedi, szóba jöhet hitelfelvétel, vagy egy olyan konstrukció, mely szerint magánbefektető finanszírozza az építkezést, neki pedig törlesztik a költségeket. Ha az önkormányzat pluszbevételekhez jut, azt is erre a célra fordíthatják – tudtuk meg.

Éppen a finanszírozás bizonytalansága miatt egyelőre azt sem lehet tudni, elkezdődhet-e jövőre az építkezés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb átadások Vásárhelyen

Újabb vásárhelyi utakat újítottak fel a több mint kétmilliárdos rehabilitációs program révén. Tegnap… Tovább olvasom