Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Társadalmi békét a karácsonyfa alá!

Hódmezővásárhely - A polgármester összetartást, sok szeretetet, az író társadalmi békét,a női kézilabdások kapitánya egy nagyobb sportcsarnokot, a tűzoltó egy vízszállító kocsit szeretne látni Vásárhely nagy, virtuális karácsonyfája alatt.
– Egy nagyobb és parkettás sportcsarnokot tennék a fenyő alá – mondta Wolf Alexandra, az ASA-HNKC NB I-es női kézilabdacsapatának kapitánya. A hódtói padlója ugyanis rendkívül kemény. És annyi szeretetet, hogy mindenkinek jusson belőle.

– Még magasabb fokú közbiztonságot és bűnmegelőzést – maradt a szakmán belül Dezső József városi rendőrkapitány. – És az embereknek kicsivel több bizalmatlanságot: nem velünk, hanem a hozzájuk bekopogtató trükkös tolvajokkal szemben; nem véletlenül választottuk szlogennek: „bizalmatlansággal a biztonságért". Az önkormányzattól húszmillió forintos segítséget kaptunk „karácsonyra", ezt igyekszünk munkánk minőségének javítására fordítani.

A városi karácsonyfa a Kossuth téren. Nagy sportcsarnokot, vízszállító tűzoltóautót és békességet is tennének alá.
Fotó: Tésik Attila

– Vízszállító tűzoltóautót tennék, vagy látnék szívesen a fa alatt – mondta Hegedűs László városi tűzoltóparancsnok. – Ez jelentősen növelhetné hatékonyságunkat, a vásárhelyiek biztonságérzetét, már ami a lángokat, a tüzet illeti.

– Mit is mondhatnék mást? Egy megszépült, újra a régi fényében ragyogó kisállomást – közölte Nagy-Rébék Ferenc nyugdíjas pedagógus, a népkerti vasútállomás megmentéséért indult civil kezdeményezés, aláírásgyűjtés elindítója. – Örülök, hogy az ügy sínen van, polgármesterünk, országgyűlési képviselőnk, Lázár János is mellé állt, most már nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Biztos vagyok benne, egyszer – persze nem most karácsonyra –, újra olyan szép lesz, mint évtizedekkel ezelőtt.

Lázár: Összetartás

– Sok szeretetet, és erősebb, szorosabb összetartozást, összetartást tennék a városi fenyő alá – mondta Lázár János polgármester. Nem csak ő fogalmazott tömören. Szenti Tibor író, néprajzkutató a társadalmi békére, Mészáros Antal, a Csomiép Kft. ügyvezető igazgatója az őszinte szóra, Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója a hűségre szavazott.

– Jó lenne végre megegyezni a minimál és maximál tarifákban, ez tisztázná a viszonyokat – mondta Labozár Béla taxis. – És egy jobb közlekedési morál sem ártana. Rendkívül türelmetlenek, ingerültek vagyunk, ez balesetek forrása lehet.

– Egy olyan új létesítményt, centrumot, melyben szinte minden sportágban foglalkozhatnának a szakemberek gyerekekkel, utánpótlás-neveléssel – mondta Kisházi László atléta, aki emlékezetes kékesi csúcsfutásával pénzt és tárgyi adományokat gyűjtött az Erzsébet-kórház gyermekosztályának. – A megvalósuláshoz civil összefogás szükséges, és elárulhatom, hasonló létrehozásán kezdtünk el munkálkodni ismerősökkel, több egyesület képviselőjével.

– Olyan multinacionális „szponzor bácsit", amely az összes vásárhelyi sportágon, csapaton segíthetne – álmodozott Elek András, a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli NB I A csoportos férfiegyüttesének elnöke. – Természetesen kinek kinek érdeme, eredményessége és szükséglete alapján adna. Tényleg jó lenne, ha a szeretet ünnepén, illetve ahhoz közeledve valakik beleszeretnének a vásárhelyi sportba.

– Szeretetteljes ünnepet, gondoskodást, biztonságot, és egészséget – mondta Kallai Árpád, az Erzsébet-kórház főigazgatója. – Utóbbival kapcsolatban reménycsillagként helyezném a fenyő csúcsára, hogy a megőrzésében és a visszaállításban az Erzsébet-kórház a jövőben is hatékonyan segíthessen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely tesz a globális felmelegedés ellen

Hódmezővásárhely - Csak alternatív energiát fog használni egy vásárhelyi intézmény jövőre: Bacsa Pál… Tovább olvasom