Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Tavasszal kinyithat az Aldi Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - November közepén még csak a tereprendezési munkáknál tartottak, mostanára már a leendő vásárhelyi Aldi élelmiszer áruház körvonalai is jól látszanak. Az Aldi, ahogy Európa tíz országában, itt is főleg a közelben álló Lidlnek jelent majd versenytársat.
November közepén még csak a tereprendezési munkáknál tartottak, mostanára már a leendő vásárhelyi Aldi élelmiszer áruház körvonalai is jól látszanak. A Family Centerrel szemközti építkezés a hideg ellenére jól halad, az áruház tavasszal nyitja meg kapuit. Az Aldi, ahogy Európa tíz országában, itt is főleg a közelben álló Lidlnek jelent majd versenytársat.

November óta építik Vásárhelyen, a Hódtóban az Aldi áruházat, s ezzel párhuzamosan a leendő munkatársaikat is toborozzák. A munkálatok gőzerővel folynak a Family Centerrel szemközti, a Gregus-iskola melletti telken. November közepén még csak arról számolhattunk be, hogy megkezdték a tereprendezést, az eltelt bő egy hónapban, az ünnepek ellenére, már feltöltötték az egykor náddal, zsombékkal borított területet, s már körvonalazódik a leendő áruház épülete.

Jól halad az Aldi építése Vásárhelyen. Fotó: Karnok Csaba

Európa egyik legnagyobb, tíz országban 6997 üzletet működtető Aldi diszkontlánc általában úgy terjeszkedik, hogy egy-egy boltjára 25 ezer lakos jusson. A piackutatásuk szerint ennek a kritériumnak Vásárhely bőven megfelel, ezért is vágtak bele az áruház építésébe. Számolnak ugyanakkor azzal, hogy jelentős konkurenciával kell megküzdeniük, hiszen a Hódtói városrészben a szomszédjuk lesz a Lidl, az Interspar, a Penny Market, sőt a nem messze lévő Tesco Hipermarket is.

Az Aldi nem kispályás a kereskedelemben, hiszen csak Németországban az élelmiszer-kiskereskedelem bevételeinek negyedében osztozik a Lidllel. E hatalmas összeg hatvan százalékát az Aldi pénztáraiban hagyják a vevők. Az Aldi általában agresszív árpolitikát folytat, s leginkább saját márkás termékeket kínál.

Az építés alatt álló vásárhelyi üzletről a cég budaörsi központjában, az Aldi Magyarországnál még csak keveset árulhattak el. Annyit megtudtunk, hogy a vásárhelyi boltjukat idén tavasszal nyitják meg, s számolnak a versenytársak erős jelenlétével.

Olvasóink írták

 • 3. Dongó 2008. január 10. 16:58
  „Csupán arra nem kapunk választ, miért kapnak ezek a cégek 5 ill.10 év adómentességet a várostól. Kispiti Palkó, ha indít egy vállalkozást, azonnal agyonütik adóval, ha a kocsimat eladom január 6.-án akkor is kifizettetik velem az első féléves teljesítményadót, de kifizettetik avval is, aki megvette. Lehet, hogy nekem is tejelni kellene valakinek, hogy én is kapjak kedvezményt?
  Mert, hogy ez így van az bizonyos. Munkahelyet teremtenek, az igaz, de rabszolgaként alkalmazzák őket.”
 • 2. Barbapapa 2008. január 10. 10:44
  „Én meg azután érdeklődnék,mért nemlehettett esetleg a béketelep vagy a jelenlegi diszópiac mellé építeni vagy az ittlakók másodosztályú polgárok? netán sértené valakinek az üzleti érdekét és kevesebb lenne a saját boltjában a bevétele ,”
 • 1. babakocsis 2008. január 09. 20:28
  „Megkérdezném, hogy mikor fogunk buszjárattal eljutni az említett, még épülő áruház és környékére???????????????????????????????????????????????????????????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szikáncson egy férfi kihűlt és meghalt

Szikáncs - Hiába volt tűzifája, nem gyújtott be szikáncsi otthonában, s kihűlt Sz. Mátyás, akit… Tovább olvasom