Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Tavasszal sok vásárhelyi utca kap új aszfaltréteget

Ebben a hónapban folytatódik a tavaly indult vásárhelyi útrehabilitációs program. A kétmilliárd forintos beruházás keretében összesen közel harminc kilométer hosszúságú szakasz kap új aszfaltréteget. Az útépítéssel együtt elkészülnek az érintett utcákban a padkák, megoldják a csapadékvíz elvezetését, valamint ahol szükséges, kicserélik az elhasználódott ivóvízvezetékeket.

A Zrínyi utcában hamarosan elkezdik a munkát. Fotó: Tésik Attila
Amint az időjárás engedi, folytatja a vásárhelyi utak felújítását a kivitelező cég. Az összesen több mint kétmilliárd forintos útrehabilitációs program tavaly indult, mintegy 30 kilométeren újulnak meg az utcák.
Az idén a belvárosban a Deák Ferenc, a Kinizsi és a Petőfi utcában kezdik el a munkát. Több városrészben is dolgoznak majd, így a tarjáni Imre és Lázár, a tabáni Szerencse, Pálffy és Holló, valamint a susáni Klauzál, Csiga, Gomba, Dáni, Juhász Gyula, Bálint, Berkenye, Mátyás, Simonyi, Tornyai és Kistöltés utcában is.

A beruházás keretében nem csupán új aszfaltot kapnak a fent említett utcák. A felújítási munkával együtt padkát építenek, megoldják a csapadékvíz elvezetését is. Ahol pedig szükséges, kicserélik az elhasználódott ivóvízvezetékeket is. Így a későbbiekben nem kell felbontani a friss aszfaltot egy-egy csőtörés miatt.

Több olyan utca is van, ahol már tavaly elkezdték az útépítést, de még nem fejezték be. Így 2006-ra áthúzódott a Szent Antal, a Zrínyi, az Agyag, a Lévai, a János, a Mester, a Szent László, a Rárósi, a Kisfaludy, a Nádor, a Makai, a Visszhang, a Szoboszlai, a Nagy András János és a Móricz Zsigmond utca, valamint a Szabadság tér felújítása.

Lakossági önerős útépítésre is akadt példa tavaly: teljesen felújították a Török, a Galamb, a Rákóczi, a Kovács István, az Orgona és a Pákozdy Ferenc utcát. Ugyancsak az elmúlt esztendőben adták át a Kaszap utca azon szakaszát, amely tehermentesíti a belváros egy részét a 47-es főút forgalmától. Huszonkétmillió forintból új aszfaltréteget kapott a Nyár, a Vidám és a Hold utca. Öreg-Kishomokon pedig közel tíz kilométer hosszúságban újították fel a dűlőket 86 millió forintból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak leszerelték, hogy megóvják emléktáblát

Csupán levették, hogy megóvják, nem pedig ellopták a vásárhelyi gazdasági egyesület megalakulásának… Tovább olvasom