Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Tengelytörő kátyúk a tavaly felújított úton

Alig egy éve újították fel, máris tele van hatalmas kátyúkkal a Mindszentet Szegvárral összekötő út egy része. Figyelmeztető és sebességkorlátozó táblák ugyan vannak a sokak által veszélyesnek tartott szakaszon, de a Magyar Közút Kht. megyei területi igazgatósága garanciában szeretné megjavíttatni az utat. A kivitelező viszont nem válaszolt felhívásukra.
Útjavítás helyett egyelőre figyelmeztető és sebességkorlátozó táblák kerültek a kritikus szakaszra. Fotó: Tésik Attila
Egy kilométeren át legfeljebb zötyögni lehet a Mindszentről kivezető, Szegvár felé tartó úton. A méretes kátyúk kerülgetése bizony éberséget követel a sofőröktől. A figyelmeztető tábla mellett 60 kilométeres sebességkorlátozás érvényes, majd néhány méterrel távolabb már egy 40-es jelzi, hogy itt bizony lassítani kellene. Ennek ellenére a bátrabb vezetők, vagy éppen a figyelmetlenebbek csak közvetlenül a kátyúk előtt taposnak a fékbe, már ha marad idejük rá. Nem volt ilyen szerencsés a mindszenti Rostás László, aki alig egyéves Skoda Fabiájával – állítása szerint – negyvennel hajtott bele a kátyúba. Mindezt pedig előreláthatóan több mint 200 ezer forintja bánja majd.

– Szentesre járok dolgozni, s az egyik hajnalban sikerült úgy beleszaladnom a kátyúba, hogy tönkrement az autóm. Eltört a kocsi féltengelye, se előre, se hátra nem tudtam továbbmenni. Trélert kellett hívni, hogy szerelőhöz vihessem az autót – mesélte a férfi. A Skodában öten utaztak, ám szerencsére mindenki épségben megúszta az esetet. Ám Rostás László szerint ez az útszakasz nemhogy baleset-, hanem életveszélyes. Viszont másfelé nem tud közlekedni, hiszen a Szentesre vezető Miási út sem életbiztosítás – jegyezte meg.

A Mindszent–Szegvár közötti utat alig egy éve újították fel, máris tele van kátyúkkal. Fotó: Tésik Attila
A Mindszent–Szegvár közötti szakasz kátyúi miatt már többször szóltak a Magyar Közút Kht. megyei területi igazgatóságának. Legutóbb azt kérték, hogy 30-as sebességkorlátozó táblát helyezzenek ki. Ugyanis Zsohár Zsuzsanna, a mindszenti polgármesteri hivatal műszaki irodájának vezetője is egyetért azzal, hogy a kritikus szakasz már életveszélyes lehet. Több panasz is érkezett a kátyúk miatt az önkormányzathoz, viszont az út karbantartása a közutasokra tartozik, így a város nem tudja megoldani a problémát.

Rigó Mihály, a kht. területi főmérnöke sem vitatja, hogy azon az egy kilométeren kritikus a helyzet. Az érintett szakaszt tavaly egy új technológiával újították fel, mégpedig bontott anyagok felhasználásával. Ám néhány hónap múlva megjelentek a kátyúk, így értesítették a rekonstrukciót végző céget, hogy garanciában tegye rendbe a szakaszt. Választ viszont eddig nem kaptak a kivitelezőtől. Lapunk is megpróbálta elérni a cég munkatársait, de ez többszöri próbálkozásra sem sikerült. Addig is kihelyezik a 30-as sebességkorlátozó táblát – tudtuk meg Rigó Mihálytól. Rostás László esetét említve pedig közölte: ha jogos a követelés, akkor a biztosítón keresztül megtérítik a pórul járt sofőr kárát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amikor Csorba Mihály és Lázár János kávéházat nyitott

Másfél száz esztendő alatt sokan és sokféle kocsmát, vendéglőt és cukrászdát nyitottak Vásárhelyen,… Tovább olvasom