Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Tengerimalac-mustra

Hódmezővásárhely - Sherlock szalma alá rejtőzött, Narnia répaszeletet rágcsált, Emil álomkórosan heverészett, míg Stacy hangosan visított.
A vasárnapi tengerimalac-kiállítás több mint száz kismalaca hasonló tevékenységeket végzett, miközben bámulták őket a látogatók.

A Hód-Mezőgazda kiállítási centruma fedett csarnokában egy tűt sem lehetett volna leejteni, annyian nézték hol a malackákat, hol meg az ugyanitt kiállított és versenyző kutyusokat.

– Hát ennek meg melyik lehet az eleje? – tűnődött hangosan egy tizenéves kisfiú egy szabályos pomponnak kinéző malac ketrece előtt. Vakargatta is a fejét rendesen, míg a kis állat váratlanul ki nem nyitotta két fekete gombszemét, elárulva, melyik végén van a feje.

Kis kedvencek Vásárhelyen. Fotó: Németh Norbert
Kis kedvencek Vásárhelyen.
Fotó: Németh Norbert

A tengerimalacok elképesztő változatosságát jól mutatta, hogy nem találtunk két egyforma mintázatút köztük. Igaz, nehéz is lett volna, mert a csöppségek és az óriások nem csak méretben különböztek. Volt angol rövid szőrű, perui és lurikayra, fekete-fehér merinó, kék sheltie és számtalan más változat. Egyben azonban nem különböztek, amelyik kegyeskedett megszólalni, az hangos sivítással kért vagy tiltakozott.A perui malacok békésen tűrték, hogy kifésüljék a szemükbe is lógó szőrüket, amelyet vadon élő kollégáik egyszerűen lerágnak. A kopasz, bőrükön szépen csíkozott malackák pedig édesdeden összebújtak, úgy álmodva az otthoni vackuk melegéről.

A Hód-Mezőgazda kiállítási centruma fedett csarnokában egy tűt sem lehetett volna leejteni. Fotó: Németh Norbert (galéria)

Olvasóink írták

 • 3. CID 2010. május 18. 22:00
  „Múltkor láttam valami természetfilmet, ott azt mondták finomak is :) Pffff”
 • 2. anybody 2010. május 17. 09:25
  „Imádnivalóak a tengerimalacok, és nagyon jó természetük van. Kár, hogy allergiás vagyok a szőrükre :(
  Bár azok a kis kopaszok elég jók :)”
 • 1. adri19 2010. május 17. 07:34
  „Legközelebb hörcsög kiállítás legyen!
  :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános lista a vásárhelyi vállalkozások támogatásáról

Lázár János utasítására hétfőtől felkerül Vásárhely honlapjára, hogy melyik vállalkozás mennyi munkahelyteremtő támogatást kapott a várostól. Tovább olvasom