Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Terítéken a választási kérdések Vásárhelyen

Egy állítólagos közalkalmazotti listáról, az intézményvezetők és köztisztviselők választási fórumokon való részvételéről, a kistérségi összefogásról, és annak hiányáról beszéltek tegnap napirend előtt a vásárhelyi képviselők. Később számos beszámolót elfogadtak, köztük a tűzoltók és a gondozási központ munkájáról szóló anyagot is.
Elsősorban a választással és a kampánnyal kapcsolatos kérdésekről esett szó napirend előtt a tegnapi vásárhelyi közgyűlésen, bár Lázár János polgármester szerint ezeket a témákat nem a testületnek kell tárgyalnia.
– A választásokkal kapcsolatos habverés ne tévessze meg a képviselőket! – fogalmazott Lázár, aki először Bacsa Pál baloldali városatya kérdéseire reagált. A képviselő arról érdeklődött, kötelező lesz-e az intézményvezetőknek és köztisztviselőknek részt venni a kampánygyűléseken. Minderre azért kíváncsi, tette hozzá, mert tudni szeretné, a következő hónapokban számíthatnak-e a szakemberek részvételére a lakossági fórumokon.

A polgármester azt mondta: a közalkalmazottak és városházi dolgozók csak a lakossági rendezvényeken vesznek részt, a választási fórumokon nem, ő maga pedig csak az utóbbiak szervezését tervezi. Korsós Ágnes jegyző hozzátette, néhány közalkalmazottnak kötelező részt venni a kampánygyűléseken is – például ha iskolában rendezik az összejövetelt, a dolgozó gondoskodik a teremről és később annak bezárásáról. Egyébként ilyen rendezvényeken saját akaratukból a köztisztviselők is ott lehetnek, de közszereplést nem vállalhatnak.

Postázzák az ajánlószelvényeket

Korsós Ágnes vásárhelyi jegyző tegnap bejelentette: a jövő héten postázzák az országgyűlési választásokról szóló értesítéseket és ajánlószelvényeket. A névjegyzék február 8-ától megtekinthető az okmányirodában, azt kérik, akinek ezzel kapcsolatban bármilyen észrevétele van, jelezze minél hamarabb a helyszínen.

Bacsa arról is hallott, hogy állítólag lista készült a közalkalmazottakról, s egy jobboldali lap ez alapján gyűjtött előfizetőket. A polgármester és a jegyző arról biztosította a szocialista képviselőt, hogy a városházán ilyen nyilvántartás biztosan nem készült, így nem is kerülhetett ki. Lázár János hozzátette: a Fidesz nem akar újságot kiadni.

Szóba került a kistérség három másik települési polgármesteré- nek a Mindszenti Hírekben megjelent nyilatkozata is. Bacsa szerint fontos lenne, hogy Vásárhely és Mindszent, Mártély, valamint Székkutas harmonikusan együtt tudjon dolgozni, a cikkben viszont Balogh Jánosné, Vígh Viktor és Zsótér István Vásárhely dominanciájára, és az együttműködés hiányára panaszkodik. Lázár János ezzel szemben úgy véli, városának az az érdeke, hogy betöltse a kistérségi vezető funkciót, ráadásul az oda érkező források negyven százalékáról lemondott, és már csak negyven százalékot vesz igénybe. Egyébként pedig úgy vélte, nem a testület dolga arról vitázni, amit a kistérségi polgármesterek nyilatkoznak.

A napirendi pontok tárgyalása előtt nyolcan tették le ünnepélyesen az állampolgársági esküt. Ezt követően a képviselők elfogadták a tűzoltók és a gondozási központ tavalyi munkájáról szóló beszámolót, méltatták a Hermann Alice Óvodában folyó szakmai munkát, szülői összefogást, és döntöttek arról, hogy a város költségvetéséről februárban tárgyalnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mártélyi Rózsa János kitüntetése

Nem volt rendőre a falunak, ezért döntött úgy tizenegy évvel ezelőtt több mártélyi is, hogy… Tovább olvasom