Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Terítékre kerül a vásárhelyi tévé

A vásárhelyi városi tévé eszközei mostanra olyan állapotba kerültek, hogy bármikor felmondhatják a szolgálatot – áll a holnapi közgyűlés elé terjesztett felügyelőbizottsági beszámolóban. A grémium néhány tagja a vtv-ben folyó szakmai munka színvonalát is kifogásolja.
Tizenkét éve még modernnek számított az a technika, amellyel a vásárhelyi városi tévé munkatársai ma is dolgoznak. Most a Televízió a működőképesség határán – címet adta beszámolójának Arany-Tóth Attila, a Szerdahelyi József Kht. ügyvezetője. Az előterjesztésben – amely a holnap reggel 8 órakor kezdődő közgyűlés egyik fő napirendi pontja – részletesen kifejti: az eszközpark elavult, a kulcsfontosságú felszerelés bármelyik darabja bármelyik pillanatban felmondhatja a szolgálatot, a tévések tehát gyakorlatilag úgy dolgoznak, hogy a rendszer akármikor összeomolhat.

A médium vezetőjének javaslata szerint át kellene állni a korszerű digitális technikára – három kamera és tartozékai, két vágóberendezés és a szoftverek ára körülbelül 10 millió forint plusz áfa. Arany-Tóth lapunk kérdésére elmondta: nem gyorssegélyt, hanem stratégiai döntést remél a közgyűléstől. Most, hogy hamarosan összeállítják a városi költségvetést, abban bízik, hogy ez az összeg szerepel majd a vtv-vel kapcsolatos kiadások közt. A televízió egyébként idén 48 millió forintos önkormányzati támogatást kap. Ez a tízmilliós kiadás lehetővé tenné, tudtuk meg, hogy megbízhatóan és magas műszaki színvonalon működjön a vtv, ráadásul a régi felszerelés rendszeres javítására költött pénzt is megtakaríthatnák.

A médium felügyelőbizottságának tagjai is beszámolnak holnap a munkájukról. Az elavult technikát, mint égető problémát valamennyien megemlítik az előkészített anyagban. Néhányan azonban szót ejtenek a szakmai színvonalról is. Grezsa Ferenc például – amellett, hogy jelzi, az elmúlt esztendőben vidéki elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a bizottság ülésein, és a tévé működéséről részlegesek az információi – hiányolja a távlati szakmai koncepciót és a műsorkészítők felkészültségét is kifogásolja. Úgy érzi, ahelyett, hogy a vtv szervező és szolgáltató jellegű, aktív szereplője lenne a magyar médiarendszernek, inkább „a szocialista korszak televízióját idéző módon működik". Grezsa Ferenc egyébként időhiánya miatt jelzi is: lemond felügyelőbizottsági tagságáról.

Arany-Tóth Attila mindezzel kapcsolatban azt nyilatkozta lapunknak, Grezsa Ferenc valóban sokat tartózkodik vidéken, és egyetlen ülésen sem tudott részt venni – az általa elmondottakat így aztán nem is akarta kommentálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babaroham az első napon

A vásárhelyi művelődési központba lapunk babaszépségversenyének fotózására nagyon sokat elhozták… Tovább olvasom