Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Tetőfelújításra pályázik a vásárhelyi könyvtár

A vásárhelyi Németh László Városi Könyvtár az elmúlt heteket sem úszta meg beázás nélkül. A probléma megoldása egyre sürgetőbb, a tető felújítását nem lehet sokáig halogatni. A közgyűlés tegnap úgy döntött, pályázatot nyújtanak be a költségek előteremtésére.
A vásárhelyi Németh László Városi Könyvtárról a centenárium kapcsán már olvashattak ezeken a hasábokon. Az ünnep kapcsán sem hallgathatta el Soós Csilla igazgató, hogy az épülettel akadnak gondjaik: időnként beázik, és néha a polcokat is arrébb kell tolni, hogy a víz ne a könyvekre csöpögjön. Az elmúlt héten is szeszélyes, viharokkal, özönvízszerű esőzésekkel tarkított időjárás uralkodott. A könyvtár sem úszta meg. A gyerekrészleg ismét beázott – ezúttal nem volt vészes a helyzet –, és növeli a problémát, hogy a raktárnak használt pincében sem ideálisak az állapotok: a falak nedvesek, büdös van, a könyvek penészednek. A Németh László Városi Könyvtár munkatársainak nagyon kell figyelniük az értékekre, és meg is tesznek mindent azok megóvásáért, például újrakötnek egyes köteteket. Az épületre már korábban is áldozott a város, a kölcsönzői rész falát újrarakták, a terasz tetőzetét, és a gyerekkönyvtár mennyezetét kijavították.

A hétfői rendkívüli közgyűlésen határozatot fogadtak el arról, hogy a Németh László Városi Könyvtár pályázatot nyújthat be az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közkincs programjának pályázati csomagjához a felújítás ügyében. 4,5 millió forintra tartanak igényt, és legalább tíz százalék önrészt kell biztosítania a városnak. A gyermekkönyvtár tetőzetének rekonstrukcióját szeretnék megoldani, az vált mostanában aktuálissá. Amennyiben a pályázat nyer, a hivatalnak bőven lesz dolga – tudtuk meg Mucsi Lászlótól, a városfejlesztési és üzemeltetési iroda városfejlesztési csoportvezetőjétől. Most közbeszerzési eljárás keretében kivitelezőt – ácsot, tetőfedőt és bádogost – kell keresni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbüntették a német cserediákot az ellenőrök

Háromezer forintra büntették az ellenőrök azt a német cserediákot, aki magyar tanulótársával… Tovább olvasom