Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Tizenegy óvoda újult meg Vásárhelyen

A fejlesztés 863 óvodai helyet és több mint 700 gyereket érintett.
– Két év alatt tizenegy vásárhelyi óvoda újult meg, a projekt a Pál utcaival kezdődött és a Tornyai János utcaival, valamint az Oldalkosár utca 14. szám alattival zárult – mondta a tegnapi projektátadón Márki-Zay Péter, Vásárhely polgármestere.

A részletekről Spitzner Csaba projektmenedzser szólt: az 564 millió forintos büdzséből 508 milliót költöttek az infrastrukturális fejlesztésekre, 15 millióból eszközöket, többek között bútorokat, konyhai berendezéseket, játékokat vásároltak, a „maradékot" pedig egyéb kiadásokra, például a tervezésre fordították.

Megemlítette, a beruházásoknak köszönhetően minden városi fenntartású óvoda akadálymentesítve lett, feljárókat, rámpákat, mozgáskorlátozott-mosdókat alakítottak ki. A Pál utcaiban logopédiai szoba is létesült, az Észak utcait pedig teljesen felújították, szinte csak a falak és a tetőszerkezet maradt a korábbi épületből.

A fejlesztés 863 óvodai helyet és több mint 700 gyereket érintett. A műszaki fejlesztések befejeződtek, a projekt zárása az elszámolásokkal február 28-áig megtörténik. – Ebbe a projektbe sajnos nem fértek bele az udvarok, de előbb-utóbb azok helyrehozására is kell forrást találni – közölte Spitzner Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A debrecenire hasonlít majd a vásárhelyiek katonaiskolája

A debrecenire hasonlít majd a vásárhelyiek katonaiskolája
Egy éve döntött a kormány a hódmezővásárhelyi katonai szakközépiskola létesítéséről. Tovább olvasom