Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Tizenkét évet kapott barátja megöléséért

Tizenkét év fegyházbüntetést kapott az a vásárhelyi fiatalember, aki tavaly februárban leszúrta a vele egy társasházban lakó barátját. Csanádi és védője enyhítésért fellebbezett, ám tegnap a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a megyei bíróság döntését.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte a megyei bíróság a vásárhelyi Csanádi György Csabát, aki tavaly leszúrta a vele egy társasházban lakó szomszédját. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, ám tegnap a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntetőtanácsa helybenhagyta a bíróság döntését, így az jogerőssé vált.

A büntetlen előéletű, nőtlen, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező vádlott Vásárhelyen egy panelház tizedik emeletén lakott, az áldozat, Sz. Attila pedig egy emelettel lejjebb élt. Csanádi és Sz. Attila barátok voltak, az elkövetőnek még kulcsa is volt későbbi áldozata lakásához.

A büntetlen előéletű, nőtlen, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező vádlott Vásárhelyen egy panelház tizedik emeletén lakott, az áldozat, Sz. Attila pedig egy emelettel lejjebb élt. Csanádi és Sz. Attila barátok voltak, az elkövetőnek még kulcsa is volt későbbi áldozata lakásához.

Tavaly februárban, a bűncselekmény előtti napon még együtt italoztak az egyik vásárhelyi sörözőben. Másnap Sz. Attila felment Csanádihoz, s kávézni hívta a lakásába. A meghívást először visszautasította a vádlott, majd nem sokkal később mégis lement barátjához beszélgetni. Attila Csanádit okolta amiatt, hogy tönkrement a házassága, de szóbahozta a vádlottnak adott kölcsönt is, amit az nem fizetett vissza. A vita során Sz. Attila a konyhaszekrényből elővett egy kést, s azzal hadonászott. Később pedig bement a fürdőszobába és a mosdókagyló melletti polcra tette, majd nem sokkal ezután felkapta a kést és kidobta a lakás folyosójára, ahol a vádlott állt. Csanádi ekkor felvette, majd a fürdőszobából kilépő Attilát szívtájékon szúrta. Ezt követően többször is mellkason szúrta az áldozatát, a földre zuhanó férfin összesen több mint húsz sebet ejtett. Ezt követően a vádlott a konyhában letisztított a kést, arcáról, kezéről lemosta a vért, és távozott a lakásból. Csanádi a nyomozás során beismerő vallomást tett.

A gyilkosság – mint arról akkor beszámoltunk – megdöbbentette a társasház lakóit. A szomszédok elmondása szerint a 34 éves Attila a légynek sem tudott ártani, nagyon jó, segítőkész embernek ismerték, akit mindenki szeretett. Ugyanakkor Csanádiról azt mondták: furcsa dolgai voltak. A 26 éves vádlottat egyébként a bíróság 10 évre eltiltotta a közügyektől is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ráfizetnek a szelektív gyűjtésre Vásárhelyen

Nincs értelme a szelektív hulladékgyűjtésnek, mert a kukások összeöntik a válogatott szemetet… Tovább olvasom