Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Több mint 2 milliárd forintot nyert Vásárhely

Hódmezővásárhely - 2 milliárd 140 millió forintot nyert Vásárhely a szennyvíztisztító telep felújítására, és Új-Kishomokon a csatornázásra – jelentette be pénteken sajtótájékoztatón Almási István, a város polgármestere.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Elmondta: a pályázat nyertesei elsősorban az új-kishomokiak. A városrészen található több mint 700 ingatlan közül 633-ban van ivóvíz, ezek csatornázását támogatja a pályázat, a többit az önkormányzat finanszírozza. A beruházás összköltsége 2 milliárd 275 millió forint, 94 százaléka európai uniós, illetve hazai támogatás. A csatornázás 623 millió forint, a szennyvíztisztító telep átépítése pedig 1 milliárd 395 millió forint. Utóbbi kapcsán Mucsi László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője azt mondta, az 1994-ben épült telep felújítása elengedhetetlen. A beruházás a tervek szerint 2014 elején kezdődik, és 2015-ben fejeződik be.

Olvasóink írták

 • 5. mivan? 2013. szeptember 02. 08:35
  „4. Adnának Azok de az túl macerás...”
 • 4. Falcao 2013. szeptember 01. 13:15
  „Munkahelyteremtésre mikor adnak ennyi pénzt?”
 • 3. balihoho 2013. szeptember 01. 07:26
  „94 százalékokat, mely milliókat, milliárdokat jelent, fog elveszíteni az ország, ha a Fidesz eu ellenes hangulat keltése miatt, kilépnénk az eu ból /lásd: nem vagyunk gyarmat!/. Nem hiszem hogy ez egy kimondottan Fideszes város számára. amely eddig is sok sok uniós pénzt használt fel, akkora öröm lenne.”
 • 2. Secem 2013. augusztus 31. 22:36
  „És az unió megnyitotta már a pénzes csapokat amiket nemrég teljesen elzárt?
  Jó, tudjuk, az elmultnyócév......”
 • 1. balihoho 2013. augusztus 31. 11:26
  „...És mi a helyzet a mártélyi üdülővel? Ismét rucaöröm vegetáció, és túlszaporodás fenyegeti a holt-ágat. Aminek oka egyszerű. A tavaszi árvíz kivitte a növényevő halakat, amelyek a korábbi években felfalták a sulymot, hínárt, és a rucaöröm nagy részét. Most nincs ami felfalja, és ez meg is látszik. Egyértelmű, hogy a holt ág szennyeződésében, csak kis szerepe van, hogy hogyan kezelik a keletkező szennyvizet, annál inkább szerepe van, hogy egész nyáron megállás nélkül szivattyúzták be a spórás vizet a holtágba. A betápláló csatornában, már július elején úsztak a víz tetején, kifejlett rucaörömök.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izabella mosolyog, beszél

Anya! Anya! – szólongatta édesanyját pénteken a vásárhelyi Csodaházban a romániai Kisperegen élő Szabó Izabella. Tovább olvasom