Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Több rendőrt látnak a vásárhelyiek

Hódmezővásárhely - Egy hete gyalogos rendőr járőrözik Vásárhely belvárosában, és ami fő, ezt észre is vették a vásárhelyiek. Pedig a városi önkormányzat által felajánlott húszmillió forintot még csak ezután használja fel a kapitányság a közbiztonság további erősítésére.
Egy hete gyalogos rendőr járőrözik Vásárhely belvárosában, és ami fő, ezt észre is vették a vásárhelyiek. Pedig a városi önkormányzat által felajánlott húszmillió forintot még csak ezután használja fel a kapitányság a közbiztonság további erősítésére. A tanyavilágban a rendőrök a vadászokkal és a mezőőrökkel fogtak össze, így próbálnak mindenütt ott lenni, ahol kell.

Gyalogos rendőrjárőr erősíti a vásárhelyi belvárosban lakók, közlekedők és dolgaik után járók biztonságérzetét egy hete. A rendőr körzete a Kossuth tértől az Emlékpontig terjed, azaz a város pénzügyi és közigazgatási központjának rendjére ügyel.

Vásárhelyi rendőr a munkahelyén. Jelenléte a többséget megnyugtatja.
Fotó: Tésik Attila

– Ez a közterületi járőr még nem azt a szolgálatot teljesíti, melyre tavaly a város közgyűlése a húszmillió forintos támogatást megszavazta. Annak a pénznek a felhasználási tervét ugyanis a februári közgyűlésen ismertetem. A járőr iránti igény viszont régi, rendszeresen felvetődik lakossági fórumokon is – mondta lapunknak Dezső József. A városi rendőrkapitány hozzátette, a közelmúltban bűnmegelőzéssel kapcsolatos beszélgetést folytattak a történelmi egyházak képviselőivel, s ott is kérték a járőr jelentét, különösen azokon a napokon, amikor sok diák részvételével tartanak istentiszteletet.

– Nemcsak demonstratív jelleggel végzi a munkáját kollégánk, azaz, nemcsak az a célunk, hogy teljesítsük az emberek kérését, de bűnmegelőző munkát is végez, hiszen sorra látogatja a pénzintézeteket, üzleteket, így például a fegyverboltot. Sőt mivel sok panasz érkezett hozzánk a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban – a tiltás ellenére sokan áthajtanak a Kossuth téren – őket is ellenőrzi. És segít a nehezebb közlekedési, parkolási helyzetek megoldásában is – tette hozzá a kapitány.

Magunk is tapasztaltuk, hogy – ha van rá ember – két rendőr is járőrözik egyszerre, s útjuk során a népkerti játszótérig is eljutnak.

Erősítettek a tanyavilágban

A várost övező hatalmas tanyavilágban is megerősítették az ellenőrzéseket a rendőrök, köszönhetően annak, hogy ezzel kapcsolatban megállapodást kötöttek a mezőőri szolgálattal, illetve mind a kilenc helyi vadásztársasággal.

Olvasóink írták

 • 9. Beth 2008. január 25. 22:29
  „Kedveseim!
  Végre van járőr Vásárhelyen! Nem csak egy kellene, hanem több is, és a rendőrök igenis állítsák meg a szabálytalankodó embert, és ordítsák le a fejemet, ha nem kapcsolom be az övemet.. :P Vagy ha telefonálok a mobilomon, vagy ha átmegyek a piroson, vagy ha nem adom meg az elsőbbséget a gyalogosnak, vagy ha gyalogosként átmegyek azt úttesten, vagy ha biciklisként keresztülmegyek a Kossuth téren, vagy ha egy társamat viszem a biciklikormányon...
  Én személy szerint azt akarom, hogy a járőr felügyeljen. Ha már van! :)”
 • 8. ditti 2008. január 25. 18:11
  „De akkor sem vagyok Anti Amati!”
 • 7. Amati 2008. január 25. 15:28
  „De érdekes, hogy pont te jöttél be ide megint, és csak te válaszolsz :D”
 • 6. ditti 2008. január 25. 10:59
  „Amati én nem vagyok Anti Amati!
  Találtál valaki mást is maganak akivel vitázhatsz!
  Hajrá!”
 • 5. Amati 2008. január 24. 21:23
  „Ja, és Dittike, nyugodtan írhatsz az eredeti nickneveden.”
 • 4. Amati 2008. január 24. 21:19
  „"Több rendőrt látnak a vásárhelyiek...és ami fő, ezt észre is vették"

  Ennyi. Sokat gondolkozhattak ezen, mire kitalálták.

  Sőt, én is láttam ma. Ezt is meg lehetne írni pl.:"Már az átutazók is észrevették a rend őrét"”
 • 3. Anti Amati 2008. január 24. 17:17
  „Amati hozzászólása most is ökörség. Nem az a hír, hogy észrevetteék, a járőröző gyalogrendőrt, hanem az, hogy van ilyen.”
 • 2. Csjernyik Istvánné 2008. január 24. 17:09
  „Nagyon helyes, de nem csak a városban hanem a külterületen is kellene, a 47-es en meg minden nap kelllene hogy legyen ellenörzés, mert sajnos nagyon sokan semmibe veszik a táblák jelentését, az 50 helyett nem 120-al kellene nekik itt közlekedni, tudomásul kell már venni, hogy a 47-es nem autopálya!”
 • 1. Amati 2008. január 24. 07:37
  „Járőrözik? És észrevették? Hm.. ez ám a hír, illetve a cím. Nagyon bulvárosodik az újság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvet ír a vásárhelyi Majolikagyár egykori igazgatója

Hódmezővásárhely - Könyvben örökíti meg a vásárhelyi Majolikagyár 1962 és 1992 közötti történetét Fazekas Gábor. A vegyészmérnök és feleségének sorsa az említett három évtizedben szorosan összeforrt a vállalatéval. Tovább olvasom