Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Több százan ragadtak fáklyát a vásárhelyi ünnepségen

Több százan ragadtak fáklyát a vásárhelyi ünnepségen
A szegedi és a vásárhelyi '56-os eseményekről Csoma Lajos, a Bethlen-iskola egykori diákja beszélt az intézmény udvarán az ünneplő közönségnek. Ezt követően az iskolából a fáklyákkal vonultak a Nagy Imre sétányhoz.
– Higgyünk abban, hogy 1956 eszméi segítenek, hogy egyre szebb jövőt rajzolhassunk magunk elé, melyben a március mellett október csillaga is világít. A mai tenni képes generáció őrizze azt a lángot, melynek melege mellett az akkori magyarság megmozdult, megszólalt, és ha rövid időre is, de lemosott magáról minden gyalázatot – mondta el a vásárhelyi ünnepségen Prof. Dr. Gyulai József, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Bethlen gimnázium egykori tanára, az 1956-os események résztvevője.
Több százan ragadtak fáklyát a vásárhelyi ünnepségen. Fotó: Antal Sándor - GALÉRIA

A szegedi és a vásárhelyi ’56-os eseményekről Csoma Lajos, a Bethlen-iskola egykori diákja beszélt az intézmény udvarán az ünneplő közönségnek. Ezt követően az iskolából a fáklyákkal vonultak a Nagy Imre sétányhoz, ahol a forradalom és szabadságharc emlékműjénél róhatták le tiszteletüket a hősök előtt. A szombati program a Kossuth téren zárult, a helyi fiatalok emlékező műsorával.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi kosárszórás a Lisztben

Ünnepi kosárszórás a Lisztben
- Pörgős, fárasztó meccseket játszunk, de két derbi között van időnk pihenni - mondta Fóris Márton. Tovább olvasom