Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Többmázsányi élelmiszert ajánlottak fel az állatfarmnak

Nagy mennyiségű, épp lejáró szavatosságú húsfélét, többek között polipot, lazacot és osztrigát is felajánlott a szegedi Metro a vásárhelyi Zagyi Imre állatmenhelyének. Cikkünk nyomán tucatnyian ajánlották fel segítségüket az állatokat gondozó férfinak – valamint újabb hat kutyakölyköt is bedobtak a telepre.
Fehérjedús táplálékra számíthatnak a magánmenhely állatai – ha sikerül hűtőt szerezni. Fotó: Tésik Attila
Hetente akár többmázsányi húsfélét is szívesen ad a szegedi Metro Áruház a lapunkban múlt héten megjelent cikk nyomán Hódmezővásárhely magánállatmenhelyének. Mint megírtuk: Zagyi Imre a város határában lévő portáján többtucatnyi kutyát és macskát nevel – nem hobbiból. A jószágokat ugyanis többnyire korábbi gazdáik hajították át kerítésén, míg a többi állat kóborolt, míg be nem fogadta a jószívű férfi.

A cikk után nagyon sok jó szándékú ember telefonált, többek között tegnap megkerestek bennünket a szegedi Metro munkatársai is egy érdekes ajánlattal.
– Logikus, hogy felajánljuk azokat az élelmiszereket az állatok takarmányozására, amelyeknek szavatossága rövidesen lejár, hiszen attól kezdve ez az áru szerves hulladéknak számít, amit az ATEV-nek kell átvennie – fogalmazott Ugray Zoltán üzemvezető. – Jelentős szortimentet kell tartanunk ugyanis több más mellett tengeri különlegességekből is, így előfordul, hogy nagy mennyiségű lazac, polip, vagy akár osztriga is a pulton marad. Tudvalevő, hogy ezekben sok a fehérje, ezért ez az étel jó lehet a vásárhelyi kutyáknak-macskáknak is. Így, az amennyiben még éppen le nem járt szavatosságú árut egyben átvenné a cikkben megjelölt alapítvány, vagy a telep vezetője, azt térítés nélkül, akár heti rendszerességgel is kiadnánk.

Talán hűtőt is kapnak

Mialatt Zagyi úrral beszélgettünk, a szerkesztőségben keresett fel bennünket Bodó Erzsébet, aki – sokadikként – szintén segítséget kínált a bajba került állatoknak, alkalmanként száraztápot tudna vinni Vásárhelyre. Azt mondta, megpróbál segíteni hűtőügyben is. Így lehet, hogy mire az adminisztrációs feladatokon túl lesz az alapítvány, egy többmázsányi élelmiszert befogadni képes jégszekrénnyel is számolhat.

Megtudtuk: egy-egy alkalommal többmázsányi élelmiszerre számíthat így az alapítvány, ami éves szinten milliós nagyságrendű támogatást jelent. Némi adminisztrációs feladattal persze együtt jár az ajánlat elfogadása, ugyanis a tisztiorvosi szolgálatnak jelezni kell az átadás-átvételt, aminek az átfutása néhány hét.

– Nagyon örülünk az adománynak, igyekszünk mindent megtenni, hogy fogadhassuk az élelmiszereket, amire nagy szükség van. Egyébként nem jellemző, hogy ilyen nagyvonalú ajánlatokkal találkozunk – mondta lapunknak B. Szűcs István, a Kisállatokért és Környezetért Alapítvány elnöke.

– Sokan megkerestek a cikk kapcsán, volt, aki segítséget hozott, de volt olyan is, aki hat kiskutyát dobott át a kerítésen. A napokban egy láthatóan jól szituált figura, nagy Audival fékezett a telek előtt, és otthagyott kikötve két kutyust, így a munka is szaporodott. Nagyvonalú az áruház ajánlata, és nagy segítség is, de egyelőre problémát okoz a tárolás, hiszen az esetenként akár hárommázsányi halféléhez ekkora hűtőre is szükség lenne, ami még hiányzik. De nagyon örülök – tette hozzá a menhely tulajdonosa, Zagyi Imre.

Olvasóink írták

  • 1. Mancur 2010. január 04. 19:25
    „Nagyon örülök! :)
    Sok szerencsét a továbbiakban Zagyi Imre Úrnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom László teleírta noteszét

A szomszéd megyében rétisasokat, túzokokat nézett, majd délután élménybeszámolót tartott a sajtónak… Tovább olvasom