Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Tóbiás: Az új alkotmány a Fideszé

Hódmezővásárhely - Az MSZP „Hallasd a hangod" kampánysorozatának részeként csütörtökön Vásárhelyen járt Tóbiás József, a párt frakciójának igazgatója.
Sajtótájékoztatóján azt mondta, nem Magyarország, hanem a Fidesz alkotmánya készül. Úgy vélte, jó döntést hoztak azzal, hogy nem vesznek részt az alkotmányozásban. Az alaptörvénynek ugyanis a társadalom érdekeit kell tükröznie. Ezzel szemben lebetonozzák a társadalmi igazságtalanságokat – tette hozzá Tóbiás József, aki szerint kollektív amnéziát hirdetnek azzal, hogy semmissé teszik a rendszerváltás előtti évtizedeket.

Olvasóink írták

 • 12. Csonka László 2011. április 10. 09:12
  „11. idir 2011.04.10. 04:10 1946-os "alkotmány" az orosz megszállás alatt +Sztálini utasításra, mintára készült! (+egy kis Weimari "katyvasz") Ez már erősen ütközik a nemzetközi jogokkal !!!!!!!!!! (nem beszélve a szentkorona tannal is) +Nagy Ferencet addig "szorították" mígnem aláírta! +a 1949. 20-as, hogy is kezdődik ?????? Szovjetunióval !!!!!!!

  "Meg azt szeretnem nyomatekosan megjegyezni,hogy az Alkotmany nem helyezheti hatalyon kivul a nemzetkozi szerzodeseket,mert a nemzetkozi szerzodesek es kotelezettsegek magasabbak az alkotmanynal."

  AZ ALKOTMÁNYNÁL (igaz ez nincs minden országban) NINCS MAGASABB! A Szentkorona tan-ra épülő alkotmányra hivatkozva, újra lehetne tárgyalni (nem hatályon kívül helyezve) az államadósságot+ a nemzetközi szerződéseket is !!!!!!!!! +Nem kellene az ALAPTÖRVÉNY-ben rögzíteni az államadósság %-os arányát sem !!!!!!!!!!

  Ha érdekli a téma, csütörtökön "nagy ágyú" lesz Szegeden, 17.00-kor a szegedi Roosevelt téri halászcsárda pincetermében!”
 • 11. idir 2011. április 10. 04:10
  „A magyarok csodje a magyar jogaszok irodalmi szohasznalata a torvenyben. Pedig a torvenykonyv nem Ludas Matyi.A torvenyben az irodalmias szohasznalatnak nincs helye. A jog nyelvenek egyszerunek,erthetonek kell lennie. A torvenyben van 1./ a torvenytisztelo jogosult, 2./ a terrorista,a masok jogaiban kart okozo.
  1946.evi I.torveny, Magyarorszag allamformajarol. "Az allampolgarok termeszetes es elidegenithetetlen joga kulonosen a tulajdonhoz...."Ezektol a jogoktol egyetlen allampolgar sem foszthato meg jogeros,torvenyes eljaras nelkul.

  ( Ezt en ugy magyarazom,hogy a torvenyes eljaras nem azonos a torveny latszatat kelto,de nem jogeros okirathamisitasokkal. A kegyetlen jogasz-bunozok kollektiv terrorja sem teszi ezt jogerosse. A vedekezestol eltilott aldozatok vagyonanak ,tulajdoanank torvenyellenes totalis elrablasat,kirablasat ,az igy aldozatokka valt emberek megkinzasat es jogkorlatozott allapotban tartasat,ellehetetleniteset,bunelkovetes nelkuli bunteteset tobb generacion keresztuli jogellenes bunteteset folytatolagosan, a mai napig bezarolag es mindaddig,mig a tulajdon ellen elkovetett alkotmanyellenessegeket,torvenytelensegeket nem rendezik.A karokozo jogaszpolitikusokat igy az orszaggyules bunreszeskent bujtatja.
  Ugyanis egy nem jogeros hivatkozassal nem lehet a torvenytisztelo allampolgarok jogait onkenyesen megtagadni. Miert nem tartjak be a magyar jogaszok a magyar torvenyeket? Ha az orszaggyulesi kepviselok nem vedik az emberi jogokat,melybe a mindenkori tulajdon jog is beletartozik,az nemzetellenes bun.Ilyen estben,ha kell ,fegyveres erok igenybevetelevel kell ravenni a magyar jogaszokat arra,hogy tartsak be a magyar torvenyeket. Azt a jogaszt,aki arra keptelen,vigyek olyan bortonbe,ahol megtanitjak egy tisztesseges szakmara,megtanitjak dolgozni is es a fizetesebol tudja fizetni a sajat karokozasa altal sajat magara felvallat adossagait,amiket a torvenytisztelo embereknek okozott.Ez arra is tanulsag,.hogy a torveny alkalmazasaval nem lehet a jogasz lusta,hogy csak reflexekre,szokasokra,feluletes emlekezetere hagyatkozva ne ellenorizze le a pontos torvenyi osszefuggeseket .)

  Az 1946.evi I. torveny " A torvenytisztelo emberek jogait a magyar allam valamennyi allampolgaranak minden iranyu megkulonboztetese nelkul a demokratikus allamrend keretein belul egyforman es egyenlo mertekben biztositja. E cel megvalositasara Magyarorszag Nemzetgyulese mindenek elott a kovetkezo torvenyt alkotja. "

  Az 1946 evi VII.torveny 1. & (1.) Buntett miatt buntetendo,aki az 1946 evi I. torveny ellen.............cselekszik.
  2. &. Buntettet kovet el (d.) az allampolgari szabadsag vagy jogegyenloseg ervenyesulese ellen ......"( magyarazatom ehhez: a torvenytisztelo jogalanyok egyetemes jogaiban kart okoz.)

  Az 1947 evi XVIII. torveny pedig foglalkozik a nemzetkozi szerzodesek betartasaval es betartatasaval,melyek betartasaval ismerik csak el legalis vezetesnek az orszaggyulest es az orszaggyulesi kepviselok munkajat.
  Az 1947 evi XVIII. torveny 4. & (1.)......." e felhatalmazas alapjan kozjogi termeszetu rendelkezeseket kiocsajtani nem lehet es a kiadando rendelkezesek nem allhatnak ellenteben az 1946 evi I. torvennyel" (vagyis,a torveny celjaval)

  Az 1949 evi. XX.torveny 8. & (1.) A munkaval szerzett tulajdont az alkotmany elismeri es vedi. (vagyis,a torvenyesen es csak a torvenyesen szerzett tulajdont vedi az alkotmany. Ennel a torvenynel az alkotmeny csupan ismetli a nemzetkozi szerzodesben eloirt kotelezettsegeket.
  Tovabbmenve a 8. &. (2.) A magantulajdon es a magan kezdemenyezes a koz erdekeit nem sertheti.

  ( Tehat ,a jogegyenloseg elve alapjan a mas emberek jogaiban okozott kar adossagot eredmenyez,de ez forditva is igaz.A koz erdekei nem serthetik a magantulajdont,mivel a tulajdonjog egy olyan egyetemes emberi jog,ahol a kovetkezetes jogfolytonossag biztositja a jogosultsagot,ezert elevulhetetlen jog es jogigeny .A kar okozot sajat maga valaszotta kotelesseg es adossag terheli. A jogfolytonossag akkor teljesitheto,ha a kotelezettseg folytonossaga ezt biztositja. Az adossag erteken van a jelzalog jog. Ilyen ertelemben az ados,a jovobeli beveteleibol torleszt .A kotelezettseg jogutodja koteles a hagyateki kotelezettsegeit teljesiteni,hogy ne seruljon az elevulhetetlen tulajdonjogi igeny.

  Meg azt szeretnem nyomatekosan megjegyezni,hogy az Alkotmany nem helyezheti hatalyon kivul a nemzetkozi szerzodeseket,mert a nemzetkozi szerzodesek es kotelezettsegek magasabbak az alkotmanynal.”
 • 10. klj_54 2011. április 09. 10:25
  „Konszenzus, azaz az egész társadalom egyetértése nélkül vétek alkotmányt módosítani!
  Lehet, mert van kétharmad, de ha meglépi a fidesz akkor elveti a társadalomban az elégedetlenség magját. Lesz mindég olyan egyede a társadalomnak, akit az új tákolmány zavarni fog és ennek minden -adott esetben törvénytelen!- módon hangot fog adni.
  Ami a törvény szövegéből eddig napvilágra került, az egy anakronisztikus elmebeteg ötletelés!
  A Vármegye, főispán és hasonló dolgok szerepeltetése az alkotmányban igen furán néz ki a XXI. században!”
 • 9. Csonka László 2011. április 08. 21:13
  „8. deszkás 2011.04.08. 20:27 Most Csütörtökön, Dr. Zétényi Zsolt közjogász és ügyvéd: A Szentkorona-tan modern visszavétele a magyar megmaradás kulcskérdéséről, tartott előadást! Elhangzott, ő mint tanácsadó, a alaptörvényről, hogy a Fidesz padsoraiban, jó ha tíz képviselő érti 100%-san, hogy mit is kell majd +szavazniuk! A Jobbiknál már az arány jobb, már csak azért, szakjogászok is vannak a padsorban! Velük még kapcsolatban elhangzott, nem kellene a Szentkorona-tan-hoz, "körömszakadtáig" ragaszkodni! Végül is van érvényes (1920-ban, jogfolytonosan visszaállított) alkotmány, több szakértő szerint csak a mai viszonyokra kellene "modernizálni"! Egyébként, a Fidesz tervezet, az alaptörvényük (1.féle variációt már átolvastam) is több részletben, "merít" történelmi alkotmányunkból! Felhívnám figyelmét, hogy a megnevezés is, ALAPTÖRVÉNY és nem ALKOTMÁNY !!!!!!!!!!! Alkotmányt, csak alkotmányozó NEMZETGYŰLÉS hozhat, mint 1920-1926-ban !!!!!! +akkor, volt igazi egyensúly, mert kétkamarás volt a parlament!

  Személyes megjegyzés: Semmi közöm a Fidesz-hez !!!!!!! Witner Marika néném, levelező partnerem a net-en, de Horn féle "műsort" én is elítélem! Amolyan Zagyva Gy. féle "attrakció" volt !!!!!!!!!!!!”
 • 8. deszkás 2011. április 08. 20:27
  „CSONKA LÁSZLÓ!(7hsz) Akkor húsz évig miért hallgattatok? Az "ideiglenes" alkotmányról egy NAGY FIDESZES SE SZÓLT EDDIG. Most hogy jutott eszetekbe? És tudok olvasni, értelmezni-azért köszönöm.Talán Witner Máriának a Horn mocskolása helyett ezt kellet volna "üvölteni".Az á.ó.r.l őrzöm még a fényképet.”
 • 7. Csonka László 2011. április 08. 19:26
  „2. szentmiki 2011.04.07. 22:07 + 4. deszkás 2011.04.08. 07:55

  1949-es, 20-as. Sztálini-Weimari katyvasz, melyet 1989 "kerekasztal lovagjai" egy kicsit "megfésültek"!

  Meghívó:
  Április 14-én, csütörtökön 17 órától! A szegedi Roosevelt téri halászcsárda pincetermében:
  A nemzeti közélet szegedi programja, Dr Bene Gábor rendezésében, meghívott előadó:
  Dr. Varga Tibor Alkotmány és jogtörténész (a Napvágás együttes tagja) előadása! Belépődíj nincs !!!!!!!!”
 • 6. Lacapapa44 2011. április 08. 17:11
  „Annak a 10 %-nyi szoclibnek biztos , hogy jobb a mostani alkotmány, csak azt nem értem miért hiszik azt mindig, hogy ők az ország?”
 • 5. totya66 2011. április 08. 09:53
  „"Tóbiás: Az új alkotmány a Fideszé"
  Lázár "A Fidesz Orbáné".
  Gratulálok!”
 • 4. deszkás 2011. április 08. 07:55
  „SZENTMIKI! Miről beszélsz kicsi huszár? Rákosi alkotmány van most? Inkább komcsizzál az "okosabb".Ezt a h.leséget a partvonalról kiabálod?”
 • 3. zoltanszabo 2011. április 07. 22:20
  „Miért pont akkor járt ott--amikor olyan fontos közgyűlés volt. Miért nem hívták meg oda a torony alá Lézer lázár J. egy kis beszélgetésre, városnézésre ???
  Korábbi cikkben Lézer J, invitálta az Mszp. város látogatásra. Milyen házigazda aki vendéget hív, az elmegy de a hívó fél le se sz@rja ???”
 • 2. szentmiki 2011. április 07. 22:07
  „a rákosi alkotmány fölött lassan eljár az idő, amúgy a partvonalon kívülről a hül.e is tud kiabálni...”
 • 1. Nátrix73 2011. április 07. 21:17
  „Nahát, ez a csóka egyszer még a spanyolviaszt is feltalálja majd! :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolahét Mindszenten

Mindszent - A telepi tagintézmény gálájával, vagyis az osztályok fellépésével zárul péntek délután… Tovább olvasom