Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Tovább pereskedik Lázár és Egyed

Tovább vitatkozhat a bíróság előtt a Hód-Mezőgazda Rt. privatizációjának körülményeiről Lázár János polgármester és Egyed Béla volt vezérigazgató. Egyed polgári pert indított Lázár János ellen a sértőnek tartott polgármesteri kijelentések miatt. Az eljárás most ismét elölről kezdődik, a polgármester fenntartja állításait, Egyed Béla jogi elégtételre számít.
Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő továbbra is fenntartja véleményét, miszerint elhibázott dolog volt a Hód-Mezőgazda Rt. 2004-es privatizációja. A város első embere szerint a dolgozók és a város is vereséget szenvedett a magánosítás során.

– Nagyon sok támadás ért azután, hogy elmondtam a véleményemet, miszerint a Hód-Mezőgazda Rt. azóta termelt veszteséget, hogy kijelölte a kormány privatizációra – mondta a polgármester. – Kijelentéseimért engem Egyed Béla akkori vezérigazgató a sajtóban támadott meg, azt mondva, durván megsértettem, majd polgári pert indított ellenem. Tavaly szeptemberben a bíróság első fokú ítéletében elutasította 500 ezer forintos kárigényét, engem pedig arra kötelezett, hogy kérjek tőle bocsánatot azért a nyilatkozata utáni kijelentésemért, miszerint „olyan szarkát még nem láttam, amely jelentkezett volna, hogy ő a tolvaj" – mondta Lázár János tegnapi sajtótájékoztatóján. Hozzátette, azért fellebbezett, mert véleménye szerint Egyed Béla is érdekelt volt a Hód-Mezőgazda Rt. privatizációjában, s ezt be is lehet bizonyítani. Az újrakezdődő eljárásban a bíróságnak vizsgálnia kell, hogy Egyed Béla közszereplőnek számít-e, s el kell-e tűrnie ezt a véleményt.

– Szomorúan és mélységesen csalódottan vettem tudomásul Lázár János önmagából való újabb kifordulását. Legutóbbi sajtótájékoztatóján megint személyemet támadva a Hód-Mezőgazda Rt. privatizációját kérdőjelezte meg – tudatta lapunkhoz eljuttatott közleményében Egyed Béla.

– Nem feladatom minősíteni a lefolytatott privatizációt, de tény, hogy a Hód-Mezőgazda Rt. új tulajdonosai azok lettek, akik vételárként a legtöbbet fizették az államnak. Lázár János a Gorzsai Rt. jól fizetett igazgatósági tagja, erősen és szorosan kötődik az rt. tulajdonosához – folytatta Egyed Béla, aki szerint Lázár János utóbbi években megnövekedett vagyonában jelentős értéket képvisel mezőgazdasági érdekeltsége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évente több millió forintnyi adomány a vásárhelyi kórháznak

Éves szinten több millió forinttal támogatják a segíteni szándékozók az Erzsébet-kórházat. A… Tovább olvasom