Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Továbbra is vitában áll a város a lövészekkel

Hódmezővásárhely - Továbbra sincs egyetértés a vásárhelyi lövészek és az önkormányzat között arról, hogy melyik fél tartozik a másiknak.
– Csak a 25 millió forintos önkormányzati támogatás utolsó részletének számlánkra érkezését követő 1 éven belül kell elszámolnunk – jelentette ki Kovács Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Polgári Lövészegylet elnöke.
Megírtuk: a Hódtó utca 78. szám alatti lőtér megváltásaként a klubnak a fenti összeget ítélte meg a város, hogy új lőteret építhessen.

Az önkormányzat előző válaszában leszögezte, a támogatás első felét átutalták, és szerződés szerint a felhasználását számlákkal kellett volna igazolni. Ez nem történt meg, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a város, és a már kifizetett 12,5 milliót is visszakéri (2017. május 23.: Megszűnhet a lövészegylet). Kovács viszont aláírt szerződéssel bizonyította fenti állítását, és olyan levelet is mutatott, amelynek mellékleteként Igaz Katalin akkori egyesületi elnök elküldte a felhasználást igazoló számlák másolatait.

Újabb megkeresésünkre közölte az önkormányzat: a közpénzekkel való felelős gazdálkodással összeegyeztethetetlen lett volna, ha a klub úgy kapja meg a támogatás második felét, hogy az elsővel sem tudott jól elszámolni. A városnak joga van ahhoz, hogy a felhasználásról a számlákat időről időre ellenőrizze. A korábban benyújtottak nem voltak jók – közölte az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gombás fertőzés, vagy a ragadozó halak támadtak a mártélyi pontyokra

Gombás fertőzés, vagy a ragadozó halak támadtak a mártélyi pontyokra
Fekélyes sebeket találtak a horgászok a mártélyi Tisza-holtágba a közelmúltban telepített kétnyaras pontyokon. Tovább olvasom