Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Trükkös csaló kezébe került a templomi adomány Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Egy idős férfi adományt vitt volna a vásárhelyi Szent István Király Plébániára. Egy asszony azonban a templomtéren kicsalta tőle a pénzt.
– Egy idős férfi ügyfélfogadáson kívüli időben jött volna a plébániánkra. Egy nő kifigyelte, hogy senki nem nyitott ajtót, vagyis hogy éppen nem vagyunk a plébánián – mondta Jakab Zoltán, a hódmezővásárhelyi Szent István-templom plébániai kormányzója. Az asszony kiszedte a bácsiból, mi járatban van. Kiderült, hogy adományt vitt a templomnak, de nem volt kinek átadni. – A nő erre azt mondta, hogy a férfi adja csak oda neki a pénzt, majd kézbesíti nekünk, mert megbízást kapott az adományok gyűjtésére – mesélte el a történteket Jakab atya. A férfi kissé furcsának találta a dolgot, ezért csak az adományra szánt összeg felét, 30 ezer forintot adott oda.

– A nő becsapta az idős férfit. Hogy másoktól is próbált-e ezen a címen pénzt kicsalni, nem tudom. Azért fordultam a nyilvánossághoz, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő. A Szent István Király Plébánia senkit nem bízott meg egyházi adó beszedésével, adomány gyűjtésével. Egyházadó vagy adomány befizetése mise előtt és után a sekrestyében lehetséges, ügyfélfogadási időben pedig a plébániai irodán. A pénz átvételéről mindig nyugtát állítunk ki. Csekken is el lehet juttatni az adományt. Szomorú, hogy így visszaéltek az idős férfi bizalmával, pénzével. A rendőrségen is bejelentést teszünk az esetről – tette hozzá az atya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta - Téli napok

"Az utóbbi években a gyerekeknek hó hiányában szánkózási lehetőségük ritkán adódott, hacsak nem… Tovább olvasom