Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Túlpolitizált a mindszentiek élete

Mindszent - Mindszent a tavaly októberi önkormányzati választások óta általában Zsótér István polgármester és a képviselő-testület perpatvarai miatt került reflektorfénybe. Sok helybeli nem vállalta a nevét, amikor erről kérdeztük. Gyovai Tiborné szerint megállt a fejlődés, sőt a pusztulás jelei is tapasztalhatók a városban.
– Nem ideális a helyzet – mondta Fuchszné Benák Katalin, a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ megbízott igazgatója. – A torzsalkodások miatt nem nyújtottam be intézményvezetői pályázatomat, mert nem akarok méltatlanul a személyeskedések középpontjában maradni, legutóbb Krupiczer Ferenc támadott meg a Polgármesteri hírlevélben. Sajnálom, hogy így alakult, a kollégáimmal sokat dolgoztunk a két intézmény, a könyvtár és a művelődési ház egyesítéséért, alkalmazottként szívesen maradnék januártól is. A politikai csatározások rátelepedtek a városra, így nem lehet jó szakmai munkát végezni.

Gyovainé véleménye

– A választások alkalmával, a kampány során mindenki kifejtheti a nézeteit, programját – mondta Gyovai Tiborné, aki 1998-tól 2002-ig volt Mindszent polgármestere –, ezek alapján dönt a lakosság. Amikor összeállt a képviselő-testület, új történet kezdődött, együtt kell működni a településért. Felháborító, ami történik, megállt a fejlődés, sőt a pusztulás jelei is tapasztalhatók. Mindkét oldalról hiányzik a kompromisszumkészség, pedig e nélkül nem megy. Nem az egyéni, hanem a közösségi érdek a fontos.

Mindszenten sokan faképnél hagytak bennünket, amikor megtudták, mire vagyunk kíváncsiak. „Nem nyilatkozom, erről inkább nem mondok semmit" – mondták sokan. Olyanok is akadtak, akik arra hivatkoztak, nem olyan régóta élnek a városban, nem ismerik a polgármestert és a képviselőket sem.

– Jobb lenne mindenkinek, ha kiegyezne egymással a polgármester és a képviselő-testület. Tavaly még nem szavazhattam, de most – mindezek ellenére – rájuk adnám a voksomat – mondta a 18 éves Karkas Zsolt.

– Nemrégen élek Mindszenten – közölte a 85 esztendős Adamkovics Mária –, előtte Tótkomlóson tanítottam. Nem szeretnék állást foglalni, bár a híreket olvasom, tisztában vagyok azzal, mi történik a városban.

Névtelenül komoly bírálatok, kritikák is elhangzottak. Felháborítónak tartják a kialakult helyzetet, pletykák terjednek. Az egyik szerint generációváltás zajlik a városvezetésben, és ez nem zökkenőmentes. A képviselő-testület fiatal, állítják, és időnként átgondolatlanul cselekszik. Minden átpolitizálódott. Többen megjegyezték: ha most kellene voksolni, akadnának olyanok, akiket nem juttatnának be a testületbe.

– A legutóbbi választások óta kialakult helyzet nem tetszik – mondta Tóth Sándor. – Az állandó veszekedés, torzsalkodás nem szolgálja a település érdekeit, összefogva, együtt kellene munkálkodnia a polgármesternek és a képviselőknek.

– Újra rájuk szavaznék – közölte Vida Mihály helytörténész –, a testülettel nincs semmi baj, igyekeznek a városért tenni. De a polgármesternek is dolgoznia kellene – többek között tartani a kapcsolatot az országgyűlési képviselővel –, megvalósítva a többség akaratát. Egyedül nem változtathat, alkalmazkodni kell mindenkinek, őt és a testületet is a mindszentiek választották meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új-Kishomokot is csatornáznák

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi közgyűlés legutóbbi határozata szerint Új-Kishomokot belterületté… Tovább olvasom